Apple levert onjuist bewijsmateriaal in zaak tegen Samsung

Apple heeft een onjuist bewijs geleverd in de zaak tegen Samsung. In Duitsland leverde Apple een vervormd plaatje in bij de rechtbank, die de indruk wekt dat de iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 wel erg sterk op elkaar lijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad galaxy tabApple heeft onjuist bewijsmateriaal geleverd in de rechtszaak die momenteel in Duitsland tegen Samsung speelt. In de documenten die Apple bij de rechtbank heeft ingeleverd, is een afbeelding van een Galaxy Tab 10.1 te vinden, die niet klopt. De tablet is veel breder gemaakt dan in werkelijkheid. Daardoor heeft Apple gemanipuleerd met bewijsmateriaal. Wie de dagvaarding bestudeert treft op pagina 28 twee afbeeldingen aan: een iPad 2 en een Galaxy Tab 10.1 met daarbij de claim van Apple dat de ‘algemene indruk’ van de producten praktisch identiek is. De Galaxy Tab is langer en langwerpiger dan Apple ons wil doen geloven. Door de vervorming lijken de twee apparaten nog sterker op elkaar. De afbeelding heeft een aspectratio van 1,36 terwijl dit in werkelijkheid 1,46 is. De korte zijde is 8 procent breder dan de werkelijke Galaxy Tab.

De foute afbeelding werd ontdekt door Webwereld, die ook een advocaat aan het woord laat. Die is van mening dat het een blunder is en denkt dat er geen sprake is van toeval. In hoeverre de fout gevolgen heeft voor de zaak, hangt af van de rechter. Partijen hebben de plicht om bewijs volledig en naar waarheid aan te voeren. Juist in zaken waarbij vormgeving in het geding is, is het essentieel om juiste informatie aan te leveren.

Onderstaande afbeelding is van Webwereld:
Apples-Flawed-Evidence

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 15:45
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.