Foxconn maakt negentig iPhone 4-toestellen per minuut

BusinessWeek heeft een artikel over de baas van Foxconn, de producent van de iPhone. Er zijn interessante dingen te lezen over de productie, de relatie met Apple en de omstandigheden in Chinese fabrieken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

terry gouBusinessWeek heeft een interview met “de man die de iPhone maakt”. Niet dat Foxconn-oprichter Terry Gou elke geproduceerde iPhone door zijn eigen handen laat gaan, maar dat is met een productiesnelheid van 137.000 stuks per dag ook niet haalbaar. Foxconn produceert momenteel 90 exemplaren van de iPhone 4 per minuut in de Longhua-fabriek. Op hetzelfde fabrieksterrein worden Sony PlayStations en Dell-computers gemaakt.

Gou is 59 jaar oud en is baas van bijna 1 miljoen medewerkers: 920.000 werknemers zijn actief in de meer dan 20 fabrieksterreinen. Natuurlijk gaat het acht pagina’s tellende artikel in op de zelfmoordgolf in de fabrieken en de maatregelen die het management daartegen heeft genomen. Maar het artikel vertelt ook over de manier waarop Gou zijn imperium heeft opgebouwd, van geld dat hij van zijn moeder had geleend.

De relatie met Apple is niet altijd goed geweest. Beide bedrijven hadden bijna de relaties verbroken vanwege werkomstandigheden in de fabriek. De ontmoeting tussen Gou en Steve Jobs liep ook niet even soepel. Gou zegt erover: “I forced him to give me his business card”. Tim Cook, die als COO binnen Apple verantwoordelijk is voor de operationele zaken, zegt over Gou: “Terry is a strong leader with a passion for excellence. He’s a trusted partner and we are fortunate to work with him.” Over het productieproces van de iPhone zijn ook interessante details te lezen, zoals het feit dat beide bedrijven zich op het laatste moment realiseerden dat de metalen rand van de iPhone 4 alleen met een dure machine kon worden geproduceerd, die lang niet de gewenste productiecapaciteit kon halen. Terwijl andere bedrijven maar één exemplaar van een dergelijke dure machine hebben staan, kocht Apple er meteen duizend stuks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2010, 15:21
Categorie Apple
Onderwerpen foxconn, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.