Gerucht: aankondiging iPhone 5 op 4 oktober (Update: Al Gore praat mond voorbij)

Apple zal op 4 oktober de iPhone 5 gaan aankondigen tijdens een groot media-event. Dat hebben bronnen rondom het bedrijf gemeld. Ook heeft Al Gore, lid van Raad van Bestuur van Apple een soortgelijke uitlating gedaan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Tim CookApple houdt zijn volgende media-event op dinsdag 4 oktober. Dat melden bronnen rondom het bedrijf. Na maanden van geruchten lijkt het erop dat dit eindelijk het moment is waarop Apple de iPhone 5 zal introduceren. Enkele weken na de aankondiging zou het toestel dan verkrijgbaar moeten zijn, meldt All Things D.

De iPhone 5 zal naar verwachting voorzien worden van dezelfde dualcore Apple A5-cpu die de iPad 2 ook heeft. Als we de laatste geruchten mogen geloven krijgt het nieuwe toestel ook een betere camera (8 megapixel). Uit verschillende uitgelekte hoesjes bleek eerder al dat ook het uiterlijk van de iPhone een complete make-over heeft gekregen.

Naast de iPhone 5 is het media-event ook in een ander opzicht belangrijk voor Apple. Het is namelijk het eerste media-event waarbij Steve Jobs, die eind augustus zijn aftreden als CEO van Apple bekendmaakte, niet meer op het podium zal staan. Tim Cook heeft nu de touwtjes in handen en zal op het media-event zijn eerste indruk als volwaardig CEO van Apple gaan maken. Hij krijgt daarbij overigens wel hulp van andere Apple VP’s, zo stellen bronnen die bekend zijn met Apple’s plannen.

Het feit dat All Things D dit meldt is interessant. De website is onderdeel van zakenkrant Wall Street Journal, die vaak informatie van Apple krijgt die het bedrijf zou willen laten uitlekken. Apple verstuurt doorgaans de uitnodigingen voor een media-event één week van tevoren naar de pers. Dit zou betekenen dat we de uitnodigingen volgende week kunnen verwachten. Journalist Jim Dalrymple van The Loop, die doorgaans over goede bronnen binnen Apple beschikt, bevestigt de berichtgeving van All Things D.

Ook is bekend geworden dat Al Gore, lid van Apple’s Raad van Bestuur min of meer heeft ‘bevestigd’ dat de iPhone 5 volgende maand komt. Op de Discovery Invest Leadership Summit zei de voormalig Vice President van de USA dat “de nieuwe iPhones volgende maand komen”. Het is hoogst ongebruikelijk dat een Apple-medewerker laat staan een bestuurslid uitspraken doet over nog te introduceren producten. Het is dus onduidelijk of Al Gore dit bewust heeft gezegd heeft of dat het gewoon een “slip of the tongue” was.

Hoe dan ook lijkt het er steeds meer op dat 4 oktober inderdaad de dag is waarop Apple de iPhone 5 zal introduceren. Apple zal naar verwachting tijdens dit evenement ook iOS 5 officieel uitbrengen en meer details over iCloud onthullen. Als alles goed gaat zou de nieuwe iPhone tien dagen later al in de winkel kunnen liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 19:23
Categorieën Geruchten, iDevices, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.