Autodesk verdient miljoenen met SketchBook Mobile-app

De betaalde Apple iPhone-applicatie SketchBook Mobile is meer dan 7 miljoen keer gedownload en levert AutoDesk dus 7 miljoen nieuwe klanten op. Dat meldt Bloomberg.

Autodesk SketchBook Mobile succesDe professionele teken- en ontwerpprogramma’s van Autodesk op de desktop-computer kosten al snel 200 euro tot maar liefst 1400 euro. Dus toen het bedrijf in september 2009 met de iPhone-app Autodesk SketchBook Mobile op de markt kwam voor 2,39 euro, leek het in verhouding meer een betaalde reclame dan een professioneel programma. De zet heeft Autodesk echter bepaald geen windeieren gelegd. De app is meer dan 7 miljoen keer gedownload, goed voor ongeveer 14 miljoen dollar aan inkomsten. Verrekend met de dertig procent die Apple van de kosten van een app pakt, blijft er ongeveer 9,8 miljoen dollar (ongeveer 6,5 miljoen euro) voor Autodesk over.

Het nieuws komt van Bloomberg, die directeur Carl Bass van het bedrijf aanhaalt:

“Autodesk heeft bijna 30 jaar besteed aan het verkopen van programmeer- en ontwerpsoftware aan ongeveer 12 miljoen klanten. Het kostte één iPhone-app en twee jaar om daar 7 miljoen klanten aan toe te voegen. SketchBook heeft ons gebruikersbestand uitgebreid met nieuwe soorten klanten. Op die manier profiteren we meer van de app dan alleen de inkomsten van de downloads.”

Op de dag van de release van SketchBook Mobile, schreven we al over de teken-applicatie. Sindsdien is de Flickr-groep met creaties van gebruikers gestaag uitgebreid.

Downloaden: SketchBook Mobile (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2011, 11:31
Categorie Achtergrond
Onderwerpen autodesk, klanten, sketch, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.