Lightning-naar-usb-camera-adapter

Geef je iPhone een USB-ingang met de Lightning-naar-USB-camera-adapter

Vanaf iOS 9.2 ondersteunt de iPhone de Lightning-naar-usb-camera-adapter. Dit maakt het mogelijk om snel foto's van een camera naar een iPhone over te zetten, en je kunt er ook andere apparaten op aansluiten.

Lightning-naar-usb-camera-adapter

Met de Lightning-naar-USB-camera-adapter kon je tot voorheen gemakkelijk een camera aansluiten op een iPad. Op die manier kun je snel wat foto’s van de SD-kaart in de camera overzetten naar de tablet, zonder dat je daar een Mac of MacBook voor nodig hebt. Met de komst van iOS 9.2 is dit kabeltje ook te gebruiken met de iPhone.

Door de Lightning-naar-USB-camera-adapter in de Lightning poort van een iPhone te stoppen, kun je op dezelfde manier foto’s van een camera overzetten zoals je dat voorheen deed op een iPad. Opvallend genoeg staat de iPhone nog niet in de lijst met ondersteunende apparaten op de website van Apple, maar volgens iMore werkt de kabel wel degelijk.

Sluit een microfoon aan op je iPhone

Wat misschien nog wel interessanter is, is dat je deze kabel ook kunt gebruiken om andere accessoires op de iPhone aan te sluiten. Via de USB-poort van de adapter kun je namelijk ook een USB-microfoon of sommige MIDI-instrument aansluiten. Houd er hierbij wel rekening mee dat de adapter alleen 20mA ondersteunt, wat vaak te weinig is voor veel elektronische instrumenten.

Lightning-usb-camera-adapter-usb

De Lightning-naar-USB-camera-adapter is beschikbaar in de online Apple Store voor €35. Bestel de adapter via deze link.

Nieuwe iPad Pro-kaartlezer

Speciaal voor iPad Pro-gebruikers onthulde Apple een nieuwe Lightning-naar-SD-kaartlezer met USB 3-snelheid. De iPad Pro is het eerste iOS-apparaat van Apple dat deze hogere snelheid behaalt. Dit heeft de iPad Pro te danken aan de vernieuwde Lightning poort. Hoe dat zit kun je lezen in ons uitgebreide artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2015, 21:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.