Geef de hond een koekje via je iPhone

Stephen Myer heeft een apparaat gemaakt waarmee hij zijn hond kan observeren wanneer hij niet thuis is en waarmee hij ook een hondekoekje kan geven als de hond zich netjes gedraagt.

Dog treatsEchte hondenliefhebbers willen hun huisdier geen moment alleen thuislaten, maar het komt wel eens voor dat je naar een verjaardag moet en dat het toch niet zo handig is om Fikkie mee te nemen. TUAW-lezer Stephen Myer heeft met een CD-R spindle, karton en een webcam een hondenkoekjes-dispenser gemaakt, die je op afstand met je iPhone kunt bedienen. Via de applicatie kun je zien hoe het met je huisdier gaat en van tijd tot tijd een koekje als beloning weggeven. Stephen gebruikte een electronische controlemodule van ioBridge die via een webinterface te bedienen is.

Programmeerwerk kwam er niet aan te pas. De oplossing genereert een stuk Javasciript dat je in een webpagina kunt embedden. In de video hieronder kun je zien hoe het werkt. Stephen gaat op zijn blog nog iets schrijven over het bedienen van de verlichting thuis door gebruik te maken van ioBridge en X10-controllers.

Meer info: Stephen Myers
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2008, 10:54
Categorie Apps
Onderwerpen dieren, surveillance, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.