Flickr video’s op iPhone te bekijken

Flickr heeft de video's op Flickr Video aangepast voor iPhone- en iPod touch-gebruikers. De video's worden op een kleiner formaat getoond en niet langer alleen in Flash.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hulu-iphoneFlickr heeft aangekondigd dat de video’s op de mobiele website m.flickr.com nu ook voor iPhone- en iPod touch-gebruikers geschikt zijn. Om de beperkingen van Flash te omzeilen krijgen iPhone-gebruikers Quicktime-versies van de video’s te zien. Volgens Flickr zijn de iPhone en iPod touch op dit moment de enige twee mobiele apparaten die de filmpjes kunnen afspelen, maar er volgen op korte termijn meer. Het is niet de enige verbetering die Flickr voor de mobiele site heeft doorgevoerd: je kunt nu ook commentaar geven op foto’s en ze toevoegen aan je collectie favorieten.

De video’s zijn te bekijken via Wi-Fi en 3G. Het wachten is nu nog op concurrent Hulu, die de videosite nog niet heeft aangepast en afgelopen maart liet weten dat ze voorlopig geen plannen hadden om een iPhone-versie uit te brengen. Hulu gebruikt ook Flash-technologie maar heeft een ander businessmodel: streaming video’s van populaire content waarbij kijkers advertenties te zien krijgen.

John Gruber van Daring Fireball heeft twee filmpjes gemaakt om het verschil te laten zien. Hieronder de normale versie op Flickr Video en de mobiele versie kun je hier zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen flickr, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.