Gebruik een draadloos toetsenbord met BTstack Keyboard (jailbreak)

De BTstack Keyboard van Matthias Ringwald zorgt ervoor dat je eindelijk een draadloos toetsenbord via Bluetooth met je iPhone of iPod Touch kunt verbinden. Deze combinatie is bijvoorbeeld handig als je van huis bent en je iPhone of iPod touch wilt gebruiken om langere e-mails te kunnen typen of notities te kunnen maken
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

BTstack Keyboard van Matthias Ringwald zorgt ervoor dat je eindelijk een draadloos toetsenbord via Bluetooth met je iPhone of iPod Touch kunt verbinden. Deze combinatie is bijvoorbeeld handig als je van huis bent en je iPhone of iPod touch wilt gebruiken om langere e-mails te kunnen typen of notities te kunnen maken. BTstack Keyboard is gebaseerd op het open source project BTstack.

Compatibiliteit

De driver werkt op de iPhone 3G en iPhone 3GS en iPods Touch die Bluetooth ondersteunen. Het is nog onduidelijk of de driver ook naar behoren werkt met de originele iPhone. De driver zou in principe alle Bluetooth HID keyboards moeten ondersteunen, waarvan de Apple Bluetooth, Think Outside Stowaway Universal en Palm Wireless toetsenborden ook daadwerkelijk door de ontwikkelaars getest zijn. Het Cellulon Laser Projection CL800TB toetsenbord werkt (nog) niet.

Configuratie en gebruik

BTstack Keyboard zal eerst de BTstack activeren, vervolgens zal deze naar je keyboard zoeken en je zult deze dus vindbaar moeten maken om te kunnen pairen (hoe je dit kunt doen kun je lezen in de handleiding van je toetsenbord). Als je toetsenbord onder Devices op je iPhone of iPod Touch verschijnt, selecteer je deze om met het pairen te beginnen. Zodra het toetsenbord met succes is verbonden, zal het configuratiescherm voor het keyboard verschijnen.

In het configuratiescherm kun je kiezen voor vier type layouts van het toetsenbord: Engels (Verenigde Staten), Frans, Duits (Duitsland) en Duits (Zwitserland). Gebruik de Home-knop om terug te gaan naar Springboard om vervolgens het toetsenbord in de applicatie van jouw keuze te gebruiken. Om de verbinding met het toetsenbord te verbreken open je opnieuw BTstack Keyboard en kies je voor Disconnect. Als de iPhone of iPod touch vijftien minuten locked is geweest, zal de verbinding automatisch worden verbroken en Bluetooth worden uitgezet om je batterij te sparen.

De Escape- en cursortoetsen zijn in de meeste applicaties te gebruiken. Je kunt onder andere nog tegen problemen aanlopen als je het toetsenbord probeert te gebruiken in de zoekfunctie binnen Springboard of cursor omhoog/omlaag op iPhone OS 2.x (waarbij het vergrootglas zal verschijnen). Op dit moment worden quick auto-connect op een Apple toetsenbord, selectie met behulp van shift + cursor, copy/cut/paste, de cursortoetsen binnen MobileTerminal en de CAPS-lock toets nog niet ondersteund.

BTstack Keyboard is voor $5.- beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 15:53
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.