Belkin JoyPod: gamescontroller voor de iPhone?

Belkin zou volgens geruchten werken aan de Belkin JoyPod, een gamescontroller voor de iPhone en iPod touch. Het accessoire heeft een rondere vorm dan de iControlPad.

joypodWe hebben al regelmatig iets geschreven over de iControlPad, een spelcontroller die vanuit de community wordt ontwikkeld. Ook commerciële bedrijven zien iets in het idee, want bij Belkin is mogelijk ook een soortgelijke controller in ontwikkeling. Vorige week kwam via een anonieme bron een productschema beschikbaar, met de mededeling dat het testen van de controller in oktober zal beginnen. Nu is er ook een folder waarin meer details worden onthuld. Het zou gaan om de Belkin JoyPod, al is nog niet definitief vastgesteld dat de folder (en dus ook het product) echt is.


joypodDe Joypad is voorzien van 8 knoppen en een dock-aansluiting voor synchroniseren en voeding. De Joypod zou geschikt moeten zijn voor de meeste App Store-games die je op de iPhone en iPod touch kunt spelen. Audio-output zit er ook op. Nu is nog wel de vraag of de officiële iPhone SDK het gebruik van dergelijke controllers volledig ondersteunt. Mogelijk moeten de gamesontwikkelaars ook aanpassingen doen omdat er met een dergelijke gamescontroller veel meer bedieningsmogelijkheden bij komen.

Als de Belkin JoyPod echt is, dan krijgt deze een wat rondere vorm dan de iControlPad, die in z’n laatste variant zes knoppen en een D-pad aan de voorzijde heeft.

Via: Touch Arcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 augustus 2008 om 10:09
Categorie
Accessoires
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.