Frogtek wint Vodafone Mobile Clicks 2011

Frogtek is gisteren winnaar geworden van Vodafone Mobile Clicks, de wedstrijd waarbij start-ups uit zeven verschillende landen vechten om een flinke prijzenpot van Vodafone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

frogtek winkelierFrogtek is gisteren winnaar geworden van Vodafone Mobile Clicks, een wedstrijd waarbij zeven finalisten uit zeven landen tegen elkaar streden. Vanuit Nederland deed Skylines mee, een dienst met bijbehorende iPhone-app die allerlei foto’s verzamelt. De jury van Vodafone Mobile Clicks was echter meer gecharmeerd van het idee van Frogtek, een geïntegreerd mobiel reken- en analysemodel voor winkeliers in ontwikkelingslanden. Factoren die de keuze bepaalden waren originaliteit, wereldwijde impact in ontwikkelingslanden, nut, kwaliteit van het managementteam en raad van advies en het sterke ontwerp van de applicatie.

Frogtek wint 150.000 euro om de dienst verder uit te werken. ParcelGenie uit Engeland won de tweede prijs van 50.000 euro met een geschenkenservice op basis van SMS. De derde prijs van 25.000 euro was voor de makers van Wunderlist uit Duitsland, een start-up die bij veel iPhone-gebruikers al wel bekend is. Zij maken een takenlijstapp die er mooi uitziet en nog gratis is ook.

De app van hoofdprijswinnaar Frogtek zullen we misschien niet zo snel op de iPhone tegenkomen. Het bedrijf richt zich op mobiele telefoongebruikers aan de onderkant van de markt in ontwikkelingslanden, waar goedkope Symbian- en Android-telefoontjes gangbaarder zijn. Frogtek is overigens een commercieel bedrijf, maar met een nobel doel: zakelijke tools maken voor micro-ondernemers in opkomende markten, bijvoorbeeld eigenaren van winkels, restaurants en andere kleine ondernemers. Hopelijk kan de ondernemer op de foto (afkomstig van de website van Frogtek) nu ook een keer lachen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2011, 10:55
Categorie Round-up
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.