Fraunhofer voorspelt iPhone firmware-update op 21 november

Het Fraunhofer Instituut heeft in een persbericht aangekondigd dat een gevonden lek op de iPhone op 21 november zal worden gedicht, door een firmware-update van Apple.

iPhone-lek Fraunhofer InstituutHet Duitse Fraunhofer Instituut heeft een persbericht rondgestuurd, waarin een nieuw beveiligingslek op de iPhone wordt beschreven. Het lek zal komende maandag in het blad Computerbild nader worden toegelicht, maar aan het einde van het persbericht staat iets dat eigenlijk veel interessanter is. Het instituut schrijft namelijk dat het gevonden lek op 21 november zal worden gedicht door een firmware-update van Apple.

Het lek dat de medewerkers van Fraunhofer hebben gevonden, maakt het mogelijk om met een simpele truc de besturing van de iPhone over te nemen en een bepaald nummer te draaien. Alle tot nu toe verkochte iPhones zijn gevoelig voor het lek. Het gevaar daarbij is, dat een indringer een duur betaalnummer draait en daarmee de nietsvermoedende iPhone-bezitter op kosten jaagt. Het lek werkt als volgt: de iPhone-bezitter ontvangt op zijn iPhone een e-mail of sms-bericht met een internetlink. Klikt hij hierop, dan komt hij op een gemanipuleerde internetpagina terecht. Vervolgens begint de iPhone nummers te bellen. Het gesprek afbreken is niet mogelijk omdat de betreffende knop is gedeactiveerd.

Firmware 2.2 op 21 novemberDrie regels code op de gemanipuleerde website zijn voldoende om de controle over te nemen. Elke persoon met basiskennis van HTML kan het misbruiken en schade aanrichten, zo beweert een medewerker van Fraunhofer SIT (Sichere Informationstechnologie). Een jaar geleden was er al een soortgelijk lek, dat Apple destijds heeft opgelost. Fraunhofer heeft Apple een maand geleden geïnformeerd over het lek; wellicht is daarbij een datum gecommuniceerd.

In het persbericht schrijven ze nu:

Die Lücke soll am 21. November mit Veröffentlichung der neuen Firmware gestopft werden.

De datum komt overeen met eerdere geruchten, die op 21 november als publicatiedatum voor de nieuwe iPhone firmware 2.2 wezen, maar nog niet overtuigend konden worden onderbouwd.

Meer info: Persbericht Fraunhofer Institut
Via: iPhonic.be

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2008, 19:56
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.