Franse supermarkten verkopen iPhone voor 999 euro

Volgens een Franse website verkopen Franse en Belgische winkels de iPhone al simlockvrij voor 999 euro. Ook bij supermarkt Leclerc en Carrefour zijn ze te vinden. De oplossing voor ongeduldige Belgen?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

LeclercVolgens berichten in de Franse media verkopen supermarkten zoals Leclerc de iPhone al voor 999 euro. Dat is mogelijk dankzij groothandelsbedrijven, die de toestellen zonder officiële toestemming van Apple hebben geïmporteerd: een variant op parallelimport dus, hoewel er in dit geval nog geen sprake is van ‘echte’ import. Volgens een Franse website is de iPhone te koop in verschillende winkels in Parijs en in de supermarktketens Frouard Leclerc, Carrefour, Auchan en andere, zowel in Frankrijk als in België. Wie dat niet wil, kan wachten op de officiële releasedatum in Frankrijk, die volgens de website op 30 november is gepland, een maand voor kerstmis.

Volgens dezelfde website (toegegeven, niet bepaald een toonaangevende website) is er geen risico om de geïmporteerde, simlockvrije iPhone te kopen omdat parallelimport heel gebruikelijk is. Wel zou je tegen garantiebepalingen kunnen aanlopen. Toch doen Belgen, die met de auto binnen een paar uur naar Parijs kunnen rijden, er volgens ons beter aan om de iPhone gewoon zelf te importeren: 999 is nu niet bepaald een vriendenprijs. En dan te bedenken dat er bij de inkoopactie van iPhoneclub nog werd geklaagd over de veel te hoge prijs van 475 euro! Maar OK, dat waren voornamelijk Hollanders.

Een grappige bijkomstigheid is trouwens dat Google Translate de term iPhone nogal vreemd vertaalt: in het Engels lijkt het artikel bijna uitsluitend over digitale camera’s te gaan:

Indeed it is not worth waiting Noel or Christmas period to buy a camera because it is already available in some supermarkets Leclerc like Frouard, but also in some supermarket Carrefour and Leclerc, France and Belgium.

En:

In any case, those who do not find in supermarkets could buy a camera on the Internet, on eBay for instance, for roughly the same price as the price at which it will be proposed by Orange, SFR and Bouygues with a package of two years.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 17:35
Categorie Providers
Onderwerpen frankrijk, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.