fractograf-fotomozaiek

Fractograf maakt fotomozaïeken op de iPhone

Fractograf is een iPhone-app waarmee je fotomozaïeken kunt maken. een fractograf kan bestaan uit foto's, audio, video of animaties - zelfs teksten!

fractograf-strandfotoJe hebt ze vast wel eens gezien: fotomozaïeken die van dichtbij uit heel veel kleine fotootjes blijken te bestaan. Zoiets kun je ook zelf maken – met de app Fractograf. Een foto kan zijn opgebouwd uit honderden of wel duizenden losse foto’s. Dat klinkt als veel werk, maar gelukkig heeft Fractograf daar iets op gevonden: vrienden kunnen ook een bijdrage leveren. Ben je met z’n allen bij een concert, dan kun je dus meerdere mensen laten meedoen, zonder dat je zelf duizenden foto’s hoeft te nemen. De app analyseert ze op kleur en maakt er een nieuwe foto van. Elk blokje in de foto is een kleinere foto, die het bedrijf achter de app ‘fraxel’ noemt. Een fraxel kan trouwens ook een tekst, audio, animatie of een videofilmpje bevatten. Er is geen maximum aan het aantal beeldpuntjes.

Om zelf een Fractograf te maken, begin je met een losse foto. Onderin beeld heb je toegang tot de fotoalbums die je eerder hebt gevuld met kiekjes van een bepaald evenement. Je kunt daar ook zien welke fractografs je al hebt gemaakt. Als je wilt kun je helemaal in je eentje een mozaïekfoto samenstellen, maar je kunt ook vrienden toegang geven. Zij hebben dan de mogelijkheid om al jouw foto’s in het album te bekijken en de mozaïek te bewerken. Ook kunnen ze bepaalde fotootjes uit het mozaïek halen en nieuwe toevoegen.

fractograf-fotomozaiek

Het is geen normaal fotomozaïek vinden de makers, omdat een fractograf interactief is. Vrienden kunnen eraan bijdragen en het bestaat ook niet alleen uit foto’s. Maar voor gewone gebruikers is het natuurlijk wel gewoon een foto, opgebouwd uit meerdere foto’s en wat hippe sociale netwerkfuncties eraan gekoppeld. En ‘t kost helemaal niets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 21:21
Categorie Apps
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.