‘Foxconn verhoogt iPad-productie met tweede fabriek’

Foxconn zou de productie van de iPad hebben verhoogd, in aanloop naar de kerstdagen. Er zou een tweede fabriek in Chengdu (China) zijn ingeschakeld om aan de vraag te voldoen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad productieDigitimes beweert dat Foxconn een tweede fabriek in China heeft geopend, om aan de vraag naar iPads te kunnen voldoen. Foxconn heeft sinds de iPad voor het eerst in de verkoop ging alles geproduceerd vanuit één fabriek in Shenzhen. Deze kan 2,5 miljoen stuks per maand produceren. In de maanden oktober tot en met december zouden er vanuit Shenzhen 7 miljoen iPads worden verscheept zodat er in totaal in 2010 maar liefst 15 miljoen iPads over de toonbank kunnen gaan. Begin deze maand zou Foxconn echter zijn begonnen om iPads vanuit Chengdu te verschepen. De totale productiecapaciteit komt daarmee op 40 miljoen stuks per jaar.


Foxconn zelf heeft niet aangekondigd dat het productievolume omhoog is gegaan en Digitimes zelf heeft niet altijd een even goed track record. Volgens eerdere geruchten zou de productie van de iPad 2 begin volgend jaar van start gaan, waarbij de eerste onderdelen in december al worden geleverd. Er wordt gesproken over een lichter apparaat, misschien gemaakt van koolstofvezel, die sneller is en een camera voor FaceTime bevat. Bij de iPod en iPhone volgde Apple een soortgelijk patroon: de eerste generatie was om te kijken hoe de markt zou reageren en bij de tweede generatie ging de massaproductie van start.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.