FOX Sports NL krijgt extra televisiekanaal op iOS

FOX Sports NL op iPhone en iPad is vernieuwd, maar wordt de app er beter op? Een zesde kanaal is beschikbaar voor Fox Sports Go-abonnees.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

FOX Sports NL iPhone iPadVia kabelproviders UPC en Ziggo heb je maar liefst vijf voetbalkanalen als je een totaalabonnement neemt op FOX Sports. Maar toch kan het nog meer. Wie een online-abonnement heeft op FOX Sports GO, kan voortaan in de iOS-app Fox Sports NL terecht bij een zesde kanaal live voetbalwedstrijden te bekijken. Het kanaal is niet beschikbaar voor bezitters van het televisie-abonnement. Een nieuwe update van de app brengt ook een nieuwe indeling met zich mee. Maar die voert ook de reclames op en houdt de inlogproblemen in stand

FOX Sports NL lijkt er soms wel een sport van te maken om gebruikers zo vaak mogelijk uit te loggen. Dat het gebeurt na een update is al bitter, maar de app doet het ook gewoon terwijl je de applicatie een dag daarvoor nog probleemloos gebruikte. Dat euvel is allesbehalve verholpen in de nieuwe versie 5.5. Sterker nog: FOX Sports komt er nu breed voor uit in de App Store-omschrijving. Volgens de zender is het aan ‘veiligheidsmaatregelen’ te danken dat je elke keer opnieuw moet uit- en inloggen bij live wedstrijden.

Een welkome vernieuwing is het Live Center dat je bereikt onder een centrale knop in de app. Je ziet er de uitzendingen van de kanalen onder elkaar en kan ze meteen afspelen. Het is eveneens een programmagids waarbij je door de dag kan scrollen. Ook is de navigatie van de app onder handen genomen. In het schuifmenu schreeuwen de knoppen Home, Voetbal en Sidekick om je aandacht. Onder Voetbal kan je meteen de competities zetten waar je snel nieuws, het programma en de stand van wilt bekijken. Goed vergelijkbaar met de Voetbal International-app. Ten slotte moeten fouten uit de app gesloopt zijn.

Fox Sports NL iPhone hoofdmenu FOX Sports live center

Maar wat niet in de update-omschrijving staat vermeld, is dat het aantal reclames voor video’s opgevoerd lijkt in de app. Voor elke video die je aanzet, schotelt de app een lange reclamevideo voor die je niet kan overslaan en die direct naar de bijbehorende website gaat als je ergens in beeld drukt.

FOX Sports NL heeft een gemiddelde beoordeling van 2,5 sterren in de Nederlandse App Store. Kritiek is onder andere dat je een apart en prijzig Fox Sports Go-abonnement nodig hebt om de wedstrijden in de app te bekijken náást je televisie-abonnement. Ook de inlogproblemen in de app stuiten op bezwaar.

Downloaden: FOX Sports NL (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:21
Categorie Uncategorized
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.