Foto’s achterkant iPad 3 hinten naar een grotere batterij

Foto's van Repair Labs en Apple.pro laten de achterkant van de iPad 3 zien. Deze is hetzelfde als de iPad 2 vormgegeven, maar biedt meer ruimte voor een grote batterij. Ook zit de camera iets hoger.

iPad 3 achterkantDe reparatiesite Repair Labs zegt een foto van de achterkant van de iPad 3 te hebben gemaakt. De nieuwe achterkant is nog grotendeels hetzelfde vormgegeven als de iPad 2, maar is op een aantal manieren veranderd. Hierdoor zouden mogelijk nieuwe onderdelen in de iPad 3 passen. De iPad 3 zou een grotere batterij en een nieuwe printplaat krijgen.

Repair Labs maakte een vergelijkingsfoto, waarin de mogelijke achterkant van de iPad 3 naast die van de iPad 2 werd gelegd. Hierop hebben ze met een aantal letters de voornaamste veranderingen aangegeven.

iPad 3 achterkant

De bevestigingspunten voor de printplaat zijn bij A anders dan in de iPad 2, iets dat zou suggereren dat er een nieuwe printplaat in de iPad 3 gebruikt zal worden. Dit zou alles te maken kunnen hebben met punt B: de nieuwe printplaat zou in de iPad 3 minder ruimte nodig hebben, waardoor er extra ruimte voor een grote batterij is is. Bij C en D is te zien dat de camera in de iPad 3 op een andere plek zal zitten en dat er een ander scherm op bevestigd zal worden.

De website Apple.pro beweert ook de achterkant van de iPad 3 in handen te hebben. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om de buitenkant te fotograferen, waaruit blijkt dat er inderdaad weinig is veranderd. De camera lijkt iets dichter op de rand van de achterkant te zitten, iets dat in lijn is met de onthullingen van Repair Labs. Apple.pro beweert ook de Smart Cover-magneten van de iPad 3 te bezitten, waaruit blijkt dat de iPad 3 hetzelfde coversysteem zal blijven gebruiken.

iPad 3 achterkant buitenkant

Cult of Mac is er ook in geslaagd om een aantal foto’s van iPad 3-onderdelen te bemachtigen. De vorm van deze onderdelen wijkt af van de iPad 2, maar de functionaliteit lijkt nog steeds nagenoeg hetzelfde. Aanpassingen aan de headphone jack zouden er op wijzen dat deze aan de onderkant van de iPad 3 zal zitten, maar omdat dit in geen van de foto’s van de achterkant is terug te zien lijkt dit onwaarschijnlijk.

Bronnen op de website The Verge beweren tegelijkertijd dat de A6-chip die in de iPad 3 zit niet een quad core-processor zal worden. Er zou voor gekozen om nogmaals een dual core-processor te gebruiken, zoals in de iPad 2. De journalist van dit artikel merkt tevens op dat 29 februari niet een rare dag zou zijn om de iPad 3 op te onthullen: deze schrikkeldag valt op een woensdag, dezelfde dag dat Apple de eerdere iPads uit de doeken deed. Meer dan een half vermoeden wordt deze speculatie alleen niet op gebaseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 10:55
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.