Fotograaf National Geographic verrruilt Nikon-camera voor iPhone 5s

Fotograaf Jim Richardson ruilde zijn professionele Nikon-camera om voor een iPhone 5s tijdens een trip naar Schotland, en was tevreden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Schotland iPhone 5sFotograaf Jim Richardson ging voor National Geographic op pad om de Schotse Hooglanden in beeld te brengen. Dat deed hij alleen niet met zijn gebruikelijke Nikon-camera, maar met een iPhone 5s. De foto’s bieden daarmee een goed beeld van waar de iPhone 5s-camera in de juiste handen toe in staat is. Bovendien schreef Richardson zijn ervaringen met de iPhone op, wat een idee geeft van zijn enthousiasme en de beperkingen waar hij tegenaan liep.

Richardson is in eerste instantie blij over de iPhone 5s-camera:

Na intensief gebruik (ik maakte ongeveer 4.000 foto’s in de afgelopen vier dagen) heb ik ontdekt dat de iPhone 5s een zeer capabele camera is. De kleur- en belichtingsniveau’s zijn verbazingwekkend goed, de HDR-mogelijkheden komen zeer effectief van pas in moeilijke situaties, de panoramafunctie is fenomenaal – een panorama over je scherm zien bewegen terwijl je hem maakt is verslavend. Een hoogtepuntje voor mij is dat je direct foto’s in een vierkant kunt schieten, omdat ik gelijk alle foto’s op Instagram wilde plaatsen.

Het duurde alleen wel even totdat Richardson zo positief was. Hij moest eerst de iPhone goed leren kennen om te weten wat hij er van kon verwachten. Een snel schot van Edinburgh op zijn eerste dag was niet heel bijzonder, waardoor hij bang was dat de iPhone hem geen nieuwe mogelijkheden zou bieden. Aan het einde van zijn experiment denkt hij echter niet dat hij hoeft in te leveren op kwaliteit bij het gebruik van de iPhone.

Richardson zegt nog niet klaar te zijn in Schotland. Hij heeft nog een paar dagen te gaan waarop hij foto’s kan schieten, dagen waarop de lichtsituatie wellicht voor problemen kan zorgen. Het is dan nog de vraag wat hij zal doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 14:07
Categorie Apps
Onderwerpen camera, iPhone 5s, national geographic, schotland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.