Foodzy 4.0 laat je straks sneller producten invoeren

Nederlandse app Foodzy voor iPhone krijgt begin januari een compleet nieuw ontwerp, waardoor je eenvoudiger en sneller eten kunt invoeren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

foodzyEr is een broodnodige update van Foodzy op komst, een app van Nederlandse makelij. Foodzy 4.0 heeft een compleet nieuw ontwerp en haalt het invoeren van eten en drinken – de primaire functionaliteit van de app – naar voren. En dat is maar goed ook, want het is onlogisch om een populaire optie zo diep in de app te begraven. Daarnaast schiet de huidige app volgens de ontwikkelaars qua snelheid en stabiliteit flink tekort. Dit zou straks anders moeten zijn. Foodzy 4.0 laat zich bedienen met simpele veegbewegingen, die het invoeren en verwijderen van eten zo eenvoudig mogelijk zouden moeten maken.

Voor wie Foodzy niet kent: het idee achter de app is simpel. Doordat je bijhoudt wat je eet, krijg je inzicht in je eetgewoonten en kun je beter opletten of je niet te veel eet. Hiervoor maakt Foodzy gebruik van bits, die gelijk zijn aan 20 calorieën. Binnen de applicatie kun je zien hoeveel bits je op een dag binnen hebt gekregen, hoeveel bits je hebt verbrand en wat je dagelijks maximaal zou moeten eten. Foodzy heeft ook een spelelement: je kunt aan vrienden laten zien wat je eet en er zijn badges te verdienen. De app is voorzien van kleurrijke, vrolijke graphics, die het prettig maken om met de app aan de slag te gaan. Om je gewicht en vochtinname bij te houden en allerlei statistieken te bekijken raadt Foodzy je aan om voor €19,95 per jaar je Foodzy-account naar een Pro-versie te upgraden. Met een gratis account kun je niet alle badges verdienen en blijven je gegevens maar 30 dagen bewaard.

eten overzicht

Na een update in juli is het mogelijk om je gelogde maaltijden in Foodzy te synchroniseren met de activiteitentrackers van Fitbit. Dit betekende dat je bij één van beide diensten iets kan invoeren om het vervolgens bij de ander ook te zien. Die update was erg handig voor Fitbit-gebruikers, want de voedseldatabase van veel trackers is grotendeels gebaseerd op Amerikaanse maaltijden. Foodzy heeft vooral Nederlandse groep gebruikers, die al een flinke bibliotheek met Nederlandse maaltijden hebben aangemaakt. Het is de bedoeling dat Foodzy 4.0 begin januari in de App Store zal verschijnen. Precies op tijd voor je goede voornemens dus.

Wie liever geen €19,95 betaalt of niet tot januari wil wachten met het bijhouden van je voedselinname doet er goed aan om ook eens naar Mijn Eetmeter of Snack 500 te kijken. Internationaal is het recent geupdatete Lose It! erg populair, maar deze app is vooralsnog alleen in de Amerikaanse App Store te verkrijgen.

Huidige versie downloaden: Foodzy (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Onderwerpen calorieën, eten, Foodzy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.