FlyKy: slim elektrisch fietswiel met iPhone-app

De FlyKy is een elektrisch fietswiel die met je iPhone kan verbinden. Een app laat je de maximumsnelheid kiezen en houdt je fietsgedrag bij.

FlyKyDe FlyKy maakt van je huidige tweewieler een elektrische fiets, die je ook nog eens kunt bedienen vanuit een bijbehorende iPhone-app. Met de app kun je aangeven met hoeveel kilometer per uur je wil rondfietsen, waarbij je de keuze hebt voor snelheden tot 25 kilometer per uur. Op een volle accu houdt de fiets het volgens de makers 50 kilometer vol. De iPhone kun je op het fietsstuur plakken met een bijbehorende houder, maar smartwatch Pebble kan ook worden gebruikt om je huidige snelheid te zien of aan te passen.

De FlyKy-app kijkt ook naar de routes die je fietst en zal op basis daarvan de leukste, veiligste of snelste alternatieven voorstellen. Naast de huidige snelheid geeft de app tijdens het fietsen ook aan hoeveel kilometer je hebt afgelegd, en of het wiel nog genoeg stroom heeft. Een dynamo in het wiel voorziet de iPhone-houder van stroom, waardoor de Bluetooth-verbinding je iPhone niet leegtrekt. Eenmaal gearriveerd kun je vanaf je iPhone het fietswiel op slot zetten.

Je kunt de FlyKy bestellen door op Kickstarter minstens 590 dollar te doneren. Bij dit bedrag zijn de verzendkosten naar Nederland of België al verrekend. De makers hopen op 25 november 100.000 dollar op zak te hebben, een doel dat we ze makkelijk zien bereiken: na slechts één dag zitten ze al dik over de helft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 14:55
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.