FLOOME: accurate blaastest met iPhone-app

FLOOME is een blaastest die je koppelt aan je iPhone. Door het gebruik van een brandstofcel moet FLOOME accurater zijn dan alternatieven.

FLOOMEEen blaastest voor je iPhone is niks nieuws: we schreven in maart bijvoorbeeld nog over de Alcohoot, een appaaraatje dat je aansluit op de iPhone-geluidspoort om met een bijbehorende app te meten of je nog achter het stuur kunt kruipen. De FLOOME belooft echter een stuk accurater te zijn dan de al bestaande alternatieven. Deze blaastest maakt gebruik van een brandstofcel en een speciale fluit, waardoor de FLOOME ook weet hoeveel je in het apparaatje ademt en hoe de meting dus afgelezen moet worden.


FLOOME appVolgens de makers van FLOOME wordt een vergelijkbare brandstofcel in veel professionele blaastests gebruikt. Uit tests van de makers blijkt bovendien dat de gemaakte metingen vrij exact het alcoholniveau van een gebruiker weten af te meten. Het gebruik van een brandstofcel brengt echter ook nadelen met zich mee: na duizend keer blazen moet je het apparaat laten ijken.

FLOOME verbindt met je iPhone, waar je een app op installeert om de metingen af te lezen. Deze applicatie zal daarnaast een paar andere opties bevatten. Zo kun je bijvoorbeeld op je iPhone zien hoe lang het nog duurt totdat je weer mag rijden en is het mogelijk om je alcoholniveau in een grafiek over lange termijn te bekijken.

Een donatie van 75 dollar verzekert je van een FLOOME, mits de makers 135.000 dollar inzamelen op Indiegogo. Of dit ook zal lukken, durven we nog niet te zeggen. Het bedrag ligt voor een crowdfundcampagne vrij hoog, maar ze hebben er ook nog een maand de tijd voor.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tNBtDER7neM

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.