flitsmeister-icoon-groot

Flitsmeister voegt Apple Watch-ondersteuning en meer toe

Route-informatie en de locatie van flitsers kun je nu ook bekijken op je Apple Watch. Via een update voegt Flitsmeister Watch-ondersteuning toe, en is ook de update verder uitgebreid.

flitsmeister-icoon-groot

Flitsmeister, de populaire Nederlandse app die je op de hoogte houdt over files en flitsers, is vanaf nu ook beschikbaar voor de Apple Watch. Wat kun je er precies mee?

Nadat je via de iPhone-app je thuis- en werklocatie hebt ingesteld, kun je de Watch gebruiken om snel informatie over deze routes op te vragen. Zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld snel kijken of er files zijn onderweg naar je werk, en hoelang het weer duurt om eind van de middag naar huis te rijden. Deze aankomsttijd kun je snel raadplegen door hem als Snelle Blik (Glance) in te stellen op je Apple Watch.

Zijn er flitsers in de buurt?

Ook kun je Flitsmeister op je iPhone aan- en uitzetten met de Watch-app. De mogelijkheid om notificaties via je smartwatch te ontvangen is ook een handig voordeel van Flitsmeister. Op die manier kun je met een blik op je pols zien of er flitsers in de buurt zijn en wat de maximum snelheid is.

Flitsmeister-Watch

Een handige update dus voor Watch-eigenaren, al is het natuurlijk de vraag of je er als bestuurder van je auto ook echt je voordeel mee kunt doen. Het dragen van een smartwatch is volgens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu immers hetzelfde als het vasthouden van een mobiele telefoon en dus verboden.

Als je je aan de regels houdt, is de Flitsmeister Watch-app dus vooral handig voor de persoon in de passagiersstoel. De overheid heeft echter nog geen specifieke wetgeving voor smartwatches opgesteld.

Lees ook: Apple Watch achter het stuur gebruiken: mag dat?

Ook zonder Apple Watch het updaten waard

Als je geen Apple Watch hebt, is het nog steeds de moeite waard om de Flitsmeister-app van een update te voorzien. Deze is namelijk uitgebreid met ‘incidenten’: actuele informatie over afgesloten rijstroken op je route, of geplande werkzaamheden.

Mocht er een ongeval hebben plaatsgevonden op je route, dan brengt de app je daar nu ook van op de hoogte. Een stem kan deze meldingen aan je voorlezen. Met de Watch-ondersteuning heeft Flitsmeister weer een streepje voor op diens concurrent RTL Routeradar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2015, 9:36
Categorie Apps
Onderwerpen flitsmeister, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.