bmw-apple-car-i3

Apple wil BMW i3 als basis voor Apple Car

Apple heeft interesse om de Apple Car te baseren op de BMW i3, een lichtgewicht elektrische auto gemaakt van koolstofvezel.

Apple wil de carrosserie van de BMW i3 gebruiken als basis voor de Apple Car, de elektrische auto die momenteel in ontwikkeling is. Apple is al een paar maanden bezig met het binnenhalen van toptalent met ervaring in de auto-industrie. Nu blijkt dat ze aan alleen mensen niet genoeg hebben: ook de technologie van bestaande autofabrikanten is nodig om van de Apple Car een succes te maken.

bmw-apple-car-i3

De carrosserie van de BMW i3 is gemaakt van koolstofvezel en zou mooi als basis kunnen dienen voor Apple’s eigen elektrische auto. CEO Tim Cook sprak volgens bronnen met ervaren managers van het productieteam van de i3. Dat gebeurde al vorig najaar, in Leipzig. Inmiddels zouden de onderhandelingen (tijdelijk) zijn gestaakt. In de VS verkoopt BMW procentueel meer elektrische auto’s dan andere autofabrikanten. Door het lichte gewicht is de auto erg zuinig in gebruik. De contacten tussen beide bedrijven zouden niet volledig zijn afgebroken, zeggen de bronnen. Wellicht komt er dus nog iets uit.

Tim Cook zou vorig jaar groen licht hebben gegeven voor het project ‘Titan’, waarbij Apple een elektrische auto ontwikkelt. Er zouden al honderden medewerkers mee aan de slag zijn, maar de eerste resultaten kunnen we waarschijnlijk pas rond 2020 verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2015, 15:00
Categorie Geruchten
Onderwerp apple car

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.