Bedenker iMessage richt zich op nieuwe communicatie-startup Layer

Andrew Vyrros, de bedenker van onder meer iMessage en FaceTime, heeft Apple verlaten om zich te gaan richten op de nieuwe communicatie-startup Layer.

Andrew VyrrosDe geestelijk vader van iMessage en FaceTime heeft Apple verlaten om zich te gaan richten op een nieuwe communicatie-startup. Dat heeft Apple bekendgemaakt. Andrew Vyrros is allesbehalve een bekende naam, maar was bij Apple hoofdverantwoordelijk voor de ontwikkeling van iMessage en FaceTime. Ook hield hij zich bezig met push notificatiediensten, iTunes Genius, Game Center en Back to my Mac. Hij verliet Apple een jaar geleden al voor een functie bij Airbnb, maar gaat nu aan de slag als Chief Technology Officer bij Layer, dat het voor ontwikkelaars eenvoudiger wil maken om verschillende chatfuncties in apps te integreren.

Bronnen die bekend zijn met Vyrros’ werk vertelden aan The Verge dat zijn bijdrages aan de verschillende producten van Apple ‘onmeetbaar’ zijn. Op het blog van Layer legt Vyyros uit waarom hij zich bij de nieuwe startup voegt:

Ik ben hier begonnen omdat ik het als een kans zie om prachtige software te bouwen, lastige problemen op te lossen en mensen op grote schaal bij elkaar te brengen.

Hij vertelt daarnaast dat het bouwen van de systemen voor iMessage en FaceTime om verschillende reden ingewikkeld en uitdagend was. “Ik ben ontzettend trots op het werk en de impact die het op mensenlevens heeft gehad”, aldus Vyrros.

Het vertrek van Vyrros volgt in een rijtje van verschuivingen in het personeelsbestand van Apple. Gisteren werd bekend dat Katie Cotton, een van Apple’s belangrijkste topvrouwen, het bedrijf binnenkort met vervroegd pensioen gaat. Zij was verantwoordelijk voor de communicatie en woordvoering. Ook het hoofd van de verkoopdivisie legt zijn functie neer, zo werd afgelopen nacht duidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2014, 17:45
Categorie Apple
Onderwerpen facetime, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.