Flipflop Solitaire

Flipflop Solitaire is de ‘perfecte’ solitaire voor iPhone en iPad

Flipflop Solitaire is een nieuwe versie van het bekende kaartspel, maar met andere regels zodat je nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Gameontwerper Zach Gage heeft een missie: hij wilde de perfecte mobiele versie van Solitaire ontwikkelen, het kaartspel dat menigeen ooit op de computer heeft gespeeld. Het resultaat is Flipflop Solitaire.

Flipflop Solitaire

Ga er maar aan staan: het geliefde Solitaire zodanig opnieuw ‘uitvinden’ waardoor het gevarieerder en uitdagender is dan de standaardversie die mensen gewend zijn. Twee jaar geleden ontwikkelde Zach de game Sage Solitaire, een combinatie van Solitaire en Poker, waarbij nieuwe strategische elementen werden geïntroduceerd. In Flipflop Solitair gaat hij terug naar het oorspronkelijke spel, maar wel met een heel eigen insteek.

Flipflop Solitaire

Flipflop is gebaseerd op Spider Solitaire, een variant waarbij je 10 stapels moet maken, die je vervolgens weer op vier stapels bovenin het scherm moet neerleggen. Als gameontwerper had Zach zich al vastgebeten in andere spelletjes, maar Solitaire liet ‘m niet los. In Flipflop zijn een aantal wijzigingen aangebracht: je mag de kaarten in oplopende of aflopende volgorde plaatsen, dus 7/8/9 maar ook 7/6/7. Je kunt kaarten van verschillende kleuren gebruiken, maar als je een hele stapel wilt verplaatsen moeten ze wel van dezelfde kleur zijn.

Door al die aanpassingen speel je het kaartspel anders. Je hebt meer vrijheid, maar er zijn ook meer uitdagingen. Spelers zullen wat tijd nodig hebben om weer aan de regels te wennen. Met nette, geordende stapeltjes kom je niet ver. Met creatief denken wel. Je moet opeens met veel nieuwe factoren rekening gaan houden. Omdat je meer vrijheid hebt om met kaarten te schuiven, heb je ook meer mogelijkheden om nieuwe oplossingen te verzinnen. Op de website van Zach vind je meer informatie over regels, achtergrond en meer.

Ook genoemd in dit artikel:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2017, 19:55
Categorie Apps
Onderwerp solitaire
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.