Flipboard: een social magazine voor de iPad

Flipboard is een social magazine die voor de invulling van de inhoud gebruikmaakt van social media van Facebook, Twitter en andere social media.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

FlipboardVoor de iPad zijn veel RSS-readers en Instapaper-achtige applicaties verkrijgbaar, maar de ontwikkelaars van Flipboard vonden het tijd voor iets nieuws. Flipboard is een nieuwe exclusief voor de iPad uitgebrachte applicatie om al je social networking-activiteiten te verzamelen en deze te presenteren in een mooi magazineformaat, compleet met animatie, foto’s en video’s en de mogelijkheid om content met anderen te delen.

Flipboard is dus een social magazine. De applicatie komt met een automatisch gegenereerde contentpagina die je uit Facebook, Twitter of andere typen social news feeds laat kiezen. Resultaten worden per pagina weergegeven en links naar webartikelen en video’s worden automatisch toegevoegd. Net als bij een gedrukt magazine is er zelfs een inhoudsopgave, waarin je snel kunt kiezen wat je wilt lezen.

Momenteel werkt de dienst, die afhankelijk is van de servers van het bedrijf, niet helemaal vlekkeloos. Dat heeft vermoedelijk te maken met de populariteit van Flipboard. Men heeft al aangegeven dat er binnenkort extra servers in gebruik worden genomen. In onderstaande video laten de makers je kennis maken met de applicatie:

Downloaden: Flipboard (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:55
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.