flickr ipad

Flickr-app geoptimaliseerd voor iPad

Flickr voor iOS-app is geoptimaliseerd voor de iPad. Ook zitten er verbeteringen voor iOS 8 in, met universele zoekfunctie voor al je foto's.

Flickr heeft een goed moment uitgekozen om de iOS-app te optimaliseren voor de iPad. De iPad Air 2 heeft immers een betere camera en meer camerafuncties gekregen. Yahoo’s foto-app is na vier jaar eindelijk klaar voor de iPad: de foto’s worden op een zodanige manier getoond dat ze goed tot hun recht komen op het grotere scherm. Vooral bedoeld om door foto’s te bladeren, maar je kunt er ook foto’s en video’s mee maken waar je live-filters op toepast. Vervolgens kun je ze met hulpmiddelen in de app meteen bewerken.

flickr ipad

Je hebt minimaal iOS 8 nodig om de app te kunnen gebruiken. In de update-omschrijving in de App Store is niet te zien dat de iPad nu wordt ondersteunt, maar een blogposting van Flickr zelf maakt het duidelijk. Gebruikers vroegen al langere tijd om een officiële app om door foto’s te bladeren. Op de iPad kan Flickr foto’s tonen met een resolutie tot 3 miljoen pixels. Je kunt bladeren in landschaps- of portretweergave.

De app maakt gebruik van de nieuwe extensies van iOS 8 om foto’s te delen met vrienden. Dat kan uiteraard op Flickr zelf, maar ook op Tumblr, Facebook, Twitter en andere online netwerken. Met de nieuwe zoekfunctie vind je snel een foto terug, zonder zelf te hoeven taggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2014, 12:20
Categorie Apps
Onderwerpen flickr, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.