‘iPhone 5S krijgt camera met 12 megapixels, NFC en nieuwe homeknop’

Volgens Chinese bedrijven die onderdelen leveren aan Apple wordt de iPhone 5S uitgerust met een 12-megapixel camera, NFC, vingerafdrukscanner en een IGZO-scherm.

iPhone 5S 12 megapixels en nfcVolgens de website Extreme Tech hebben Chinese leveranciers van onderdelen laten weten welke vernieuwingen er in de iPhone 5S komen. Het zou gaan om een nieuwe camera met 12 megapixels, NFC-technologie, een nieuwe homeknop die je vingerafdruk scant en een geheel nieuw scherm van Sharp. De bronnen spreken van een IGZO-scherm dat zuiniger met energie omgaat, zodat de gebruiksduur van de smartphone wordt verlengd. De website zou foto’s van de nieuwe iPhone in handen hebben gekregen, waaruit blijkt dat vooral het binnenwerk is veranderd.

iPhone 5S nfcDe foto’s die de website toont zijn door C Technology geplaatst op het Chinese sociale netwerk Weibo. Op de afbeeldingen is duidelijk te zien dat de iPhone 5S ongeveer hetzelfde uiterlijk krijgt. Van binnen is er een NFC-antenne verwerkt. En er zit nog meer onder de motorkap: mochten de geruchten kloppen, dan heeft de volgende iPhone een quad-core PowerVR SGX544MP4 GPU en 2GB RAM. De CPU zelf is dezelfde A6 van Apple op een hogere kloksnelheid. Het beeldscherm zou een IGZO-display zijn met nog steeds een resolutie van 1136 bij 640 pixels op 4 inch. De specificaties komen van EXP Review, een Chinese website over hardware.

De homeknop met vingerafdrukscanner, nieuwe camera en NFC-technologie passen goed in het plaatje dat afgelopen maanden is ontstaan. Het zijn geruchten die telkens terugkomen. Het gebruik van een IGZO-scherm is iets verrassender, al hebben we het wel eerder gehoord. Als deze foto’s daadwerkelijke uit de productieketen komen, is de verwachting dat de iPhone 5S deze september uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 21:36
Categorie iDevices
Onderwerpen geruchten, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.