Firefox logo

Zo gaat de iOS-versie van Firefox eruitzien

Hoe gaat Firefox er nou eigenlijk op de iPhone uitzien? Een verzameling screenshots van Mozilla geeft ons nu alvast een voorproefje.

Firefox logoMozilla gaat later dit jaar een iOS-versie uitbrengen van Firefox, maar we weten nu alvast hoe deze browser er eigenlijk uit gaat zien. In een verzameling screenshots op designsite InVision toont Mozilla nu alvast een aantal van de basisschermen van de browser. Een interessante vooruitblik: zo blijkt hieruit dat Firefox bijvoorbeeld meerdere accounts ondersteunt.

Eerste screenshots van Firefox voor iOS

Het is nogal een verzameling: op het moment van schrijven staan er tegen de veertig screenshots op InVision, van zo’n beetje alle instellingen en browse-mogelijkheden in Firefox. Daarbij krijgen we uitgebreid te zien hoe je kunt inloggen met een account, wat voor design tabbladen krijgt en hoe de browser reageert als je bijvoorbeeld op een pagina naar beneden beweegt. Firefox lijkt bij dat laatste net als Safari te reageren: de browserbalk bovenin wordt kleiner gemaakt, zodat hij niet in de weg zit.

Firefox iOS 3 Firefox iOS 2

Firefox iOS 4 Firefox iOS 1

Alle beelden staan op InVision.

Probeer overigens nog niet al teveel waarde te hechten aan dit ontwerp voor Firefox: volgens Mozilla gaan het design nog op ieder moment worden aangepast en zal ook de algehele gebruikerservaring wellicht worden veranderd.

De iOS-versie van Firefox werd eind 2014 officieel aangekondigd, waarna er in mei 2015 een beta werd gestart. Aanmelden voor deze beta is niet meer mogelijk. Wanneer Firefox precies zal verschijnen voor de iPhone en iPad is onduidelijk, maar de broncode van het huidige prototype staat al op GitHub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 9:55
Categorie Apps
Onderwerp firefox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.