Film in 360 graden met Dot op de iPhone

Het nieuwe Kickstarter project Dot kan een lens voor de iPhone 4 op de markt brengen die de telefoon in 360 graden laat filmen. Alle beelden worden geregistreerd en kan je vervolgens terugkijken in de video.

Dot-360-graden-video-opnemen-voor-de-iPhone-4De website Kickstarter, waarop je financiering voor een eigen project kan sparen, is al langere tijd het domein van vele accessoires voor de producten van Apple. Het blijkt een goede manier te zijn om eenvoudig een grote groep investeerders aan je te koppelen. Begin april schreven we over de GoPano Micro waarmee je 360 graden kunt filmen. Het project moest 20.000 dollar aan investeringen verzamelen maar heeft nu al 170.000 dollar bij elkaar gesprokkeld. Nu is er opnieuw een Kickstarter-project waarmee je video’s in 360 graden kan filmen en afspelen op de iPhone 4: de Dot.

De Dot maakt gebruik van dezelfde technologie als de GoPano Micro. Je bevestigt een (grote) lens aan je iPhone die in 360 graden om zich heen kan kijken en alles in de omgeving vastlegt. Na de opname kun je de video afspelen. Daarin kun je zelf bepalen welk gedeelte van de opname je ziet door met je vinger op het scherm te swipen. De Kickstarter-video van de Dot laat het in werking zien:

Er zijn twee grote verschillen tussen de Dot en de GoPano Micro. De laatstgenoemde bevestig je aan de camera en geeft de bovenkant van de iPhone een grote lens. Je moet de iPhone vasthouden of vastzetten om te filmen. Bij de Dot zit de lens aan de achterkant van de iPhone. Je legt de telefoon dan met de schermkant op tafel of op een andere ondergrond. Dat zorgt waarschijnlijk voor meer stabiele beelden, maar het heeft als nadeel dat je niet op het scherm kan kijken hoe lang je al filmt en of de bijbehorende applicatie niet is gecrasht, bijvoorbeeld.

Het andere grote verschil is de prijs: de GoPano Micro kost 75 dollar (54 euro) maar de Kickstarter-financierders ontvangen het accessoire voor 50 dollar (36 euro). De Dot gaat 99 dollar kosten (71 euro). Toch lijkt het project gefinancierd te kunnen worden. Met nog 41 dagen te gaan is 23 procent van het gewenste bedrag al binnen. Investeerders krijgen hun geld terug als het project niet genoeg financierders krijgt.

Directe link: Dot: 360 Video capture for the iPhone 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2011, 19:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.