iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
filemaker-ipad

Apple-dochter brengt FileMaker 14 uit voor iOS, Windows en Mac

Apple-dochter FileMaker heeft FileMaker 14 uitgebracht voor iPhone, iPad, Windows en Mac OS X. FileMaker voor iOS heeft een redesign gehad.

filemaker-ipadApple-dochterbedrijf FileMaker heeft vandaag versie 14 van FileMaker uitgebracht. Het gaat hierbij om een update voor de Mac-app, maar ook de iOS-versie van FileMaker is flink onder handen genomen. De app heeft nu een compleet nieuw design gekregen, zodat hij beter aansluit op het ontwerp van iOS 8. Het is de eerste grote versie-update voor FileMaker op iPhone en iPad, sinds de nieuwe app in december 2013 werd geïntroduceerd.


FileMaker is een zakelijke app waarmee een bedrijf databases kan beheren. De app bestaat uit drie losstaande programma’s, die vandaag alledrie een update krijgen: FileMaker Pro en FileMaker Server voor Windows en Mac, en FileMaker Go voor iPhone, iPad en iPod touch. FileMaker maakte eerder ook de database-app Bento, maar deze werd in 2013 uit de App Store verwijderd.

FileMaker Go 14 1 FileMaker Go 14 2

Apple introduceert in FileMaker 14 een Script Workspace, waarmee je bepaalde processen makkelijk kunt automatiseren. Een app-achtige interface verandert de manier waarop je FileMaker precies gebruikt. Daarnaast is het opnieuw ontworpen FileMaker WebDirect in het programma 25 procent sneller geworden.

filemaker-mac-ipad-iphone

FileMaker Go 14 voor iOS is een compleet nieuwe app. Vermoedelijk zal FileMaker 13 binnenkort uit de App Store verdwijnen – Apple deed hetzelfde met voorgaande versies. De versie voor Mac en Windows staat op de website van FileMaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.