fietsen schiphol

Fietsend je iPhone opladen op Schiphol

Met de WeBike kun je straks op Schiphol je iPhone opladen terwijl je wacht op het vertrek van je vliegtuig. Ondertussen ben je aan het fietsen.

Je kent het wel: je rent haastig de deur uit om op tijd op Schiphol te zijn, onderweg check je zenuwachtig de laatste vluchtgegevens en probeer je nog snel wat e-mail te beantwoorden. Maar tegen de tijd dat je op Schiphol bent is de batterij alweer voorbij 50% gezakt. Hoe overleef je een paar uur in het vliegtuig, als je niet naar muziek kunt luisteren? Even bijladen op Schiphol is makkelijk gedaan – en je krijgt er ook nog wat lichaamsbeweging bij. Schiphol heeft namelijk oplaadtafels geplaatst van het Belgische bedrijf WeWATT. Met trappers kunnen passagiers hun smartphones en tablets opladen, terwijl ze wachten op het vertrek.


wewatt webike

De WeBike is eigenlijk ontwikkeld om te voorkomen dat mensen te lang zitten en daardoor ziek worden. De zitziekte zou jaarlijks wel 5,3 miljoen slachtoffers eisen. Nou is lichaamsbeweging niet de eerste prioriteit als je je vliegtuig wilt halen, maar als je toch even moet wachten kun je wel mooi twee vliegen in één klap slaan: je mobieltje opladen en ondertussen even lekker doortrappen op een fietstrainer. Tijdens de vlucht moet je toch al lang genoeg zitten.

fietsen schiphol

De oplaadtafels zijn ook al te vinden op de luchthaven van Brussel en op treinstations verspreid over Europa. Het grote verschil met andere fietstrainers is dat de WeBike er niet uitziet alsof je in de sportschool zit. Er is gekozen voor een design dat ook goed in een kantooromgeving past. We-Bike gaat ook een meetingbike ontwikkelen, zodat je tijdens het fietsen gezellig met elkaar kunt praten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.