FailPop-icon

Met FailPop voorkom je ongemakkelijke situaties op vakantie

FailPop is een komische manier om meer te leren over de gebruiken en gewoonten van het vakantieland waar je dit jaar naartoe gaat. Middels tekst en GIFjes leer je bijzonderheden over kleding, eten en begroetingen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

FailPop-icon

In contact komen met de plaatselijke bevolking op je vakantiebestemming is altijd een riskante onderneming. Hoe begroet je mensen, welke kleding is gepast en wat zijn de bijzondere eetgewoonten? De app FailPop helpt je op weg met tips en komische GIF-bestanden.

De FailPop-app is kinderlijk simpel. Zodra je de app opstart selecteer je een van de dertig plus landen om tips te krijgen, waarna je uit drie categorieën kunt kiezen: Meeting People gaat over gewoontes bij begroetingen, What to Wear geeft je een kledingadvies en How to Eat vertelt je wat over de plaatselijke eetregels.

Lees ook: Dossier: iPhone en iPad op vakantie

‘Geef iedereen een hand in Nederland’

Om de proef op de som te nemen hebben we Nederland natuurlijk even geselecteerd, en wat blijkt: volgens FailPop kun je nooit de fout in gaan door je business-casual te kleden, al kom je met sportieve casualkleding ook wel weg als je een stad gaat verkennen.

FailPop-Gewoontes FailPop-Reistip

Daarnaast is het belangrijk om iedere aanwezige (ook kinderen) de hand te schudden als je binnenkomt en jezelf voor te stellen met je achternaam in plaats van ‘hallo’ te zeggen. ‘Vermijd al het andere fysieke contact’, aldus FailPop.

Komische GIFjes

Al deze tips worden begeleid door komische GIF-bestanden, die nog maar eens benadrukken dat je de app niet al te serieus moet nemen. Onderaan het reisadvies staat dat er een Pro-versie in de nabije toekomst nog meer tips toevoegt, al is het huidige (gratis) aanbod voldoende om een keer met een glimlach door te nemen.

Lees ook: Bereid je vakantiereis verder voor met de apps in onze vakantiespecial.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 8:54
Categorie Apps
Onderwerpen reizen, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.