Facebook Messenger

Videobellen met Facebook Messenger nu ook in Nederland

Facebook Messenger biedt videobellen nu ook in Nederland aan. De functie is vergelijkbaar met FaceTime en Skype: je ziet en hoort elkaar.

Facebook MessengerVideobellen met Facebook Messenger is vanaf nu ook mogelijk in Nederland. De functie werd in april al aangekondigd, maar werkte destijds in slechts 18 landen. Nederland zat er nog niet bij. Daar komt gaandeweg verandering in: Facebook is bezig om de functie de komende dagen uit te rollen in Nederland. Via de webbrowser op de desktop was het al langer mogelijk om te videobellen via Facebook, maar niet via de Messenger-app.

Videobellen met Facebook Messenger werkt op dezelfde manier als Skype en Apple’s FaceTime. Het maakt niet uit welk apparaat de gesprekspartner heeft: iPhone en Android werken allebei. Om een gesprek te starten, druk je op het video-icoontje in de rechterbovenhoek van het scherm. De gesprekspartner krijgt vervolgens een verzoek om een videochat te starten. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zie en hoor je elkaar. Tussendoor kun je wisselen naar de camera aan de achterkant van de iPhone, wanneer je bijvoorbeeld iets aan de ander wilt laten zien. Ruggespraak is ook mogelijk; je kunt tijdens het gesprek de microfoon of het beeld uitschakelen.

Bestaande gebruikers hoeven de app niet te updaten om gebruik te maken van videochat. In WhatsApp (ook eigendom van Facebook) is videobellen nog niet mogelijk. Wel werd daarin kortgeleden gewoon bellen (met alleen spraak) toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 8:37
Categorie Apps
Onderwerp facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.