KLM Jets 1

KLM-game Jets laat je door Amsterdam vliegen

In de nieuwe KLM-game Jets voor iPhone vlieg je door de straten van Amsterdam, terwijl je zoveel mogelijk postzegels verzamelt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

KLM Jets 2Je zou het misschien niet verwachten, maar luchtvaartmaatschappij KLM heeft een prima reputatie als gamesontwikkelaar. In juni 2013 brachten ze bijvoorbeeld het geprezen simulatiespel Aviation Empire uit, waarin je de manager was van je eigen KLM. Met de nieuwe game Jets gooit KLM het over een andere boeg: je bedient een papieren vliegtuigje en probeert zoveel mogelijk postzegels uit de lucht te vissen.

Je vliegt in Jets constant naar voren, terwijl je obstakels vermijdt en KLM-postzegels uit de lucht oppikt. Daarbij voelt de game een beetje aan als het beproefde Temple Run, maar dan met wat meer opties. Omdat je vliegtuigje in de lucht hangt kun je namelijk ook naar boven en onder bewegen. Iets dat je geregeld moet doen om bijvoorbeeld verkeer en bruggen te vermijden.

We hadden bij Aviation Empire het gevoel dat we een vrij diepgaande game voor onze kiezen kregen – een gevoel dat Jets niet echt snel weet op te wekken. Dit voelt veel meer aan als een duidelijke advertentiegame, waarmee het merk van KLM wordt geadverteerd. Dat zie je terug in bijvoorbeeld de vele postzegels die je in een level oppikt, met op allemaal hetzelfde logo duidelijk in beeld. Daardoor hadden we tijdens het spelen ook last van de in-app aankopen binnen het spel. Jets is een interactieve advertentie, die je ook nog eens vraagt om geld uit te geven. Dat gebeurt nagenoeg iedere keer als je af bent, omdat je speciale zegels nodig hebt om toch verder te spelen. En die koop je met echt geld.

Helemaal zonder charme is Jets overigens niet. Op het moment heeft de game slechts één locatie die we eigenlijk allemaal wel kennen: Amsterdam. Je vliegt door het spel boven de grachten, over bruggetjes en langs grachtenpanden. Een typisch Nederlands landschap dat we eigenlijk vrij weinig in games tegenkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 12:57
Categorie Apps
Onderwerp klm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.