outlook-iphone

‘Microsoft werkt aan iPhone-chatapp Flow’

Microsoft gaat de iPhone-chatapp Flow uitbrengen, waarmee je kunt chatten via je mailbox. Flow is gebaseerd op Outlook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

outlook-iphoneMicrosoft gaat binnenkort een nieuwe chatapp voor de iPhone uitbrengen, genaamd Flow. Dit blijkt uit een gelekte webpagina waarop de iOS-app alvast wordt beschreven. Flow verandert je e-mail in een chatdienst, waardoor je snel berichten kunt uitwisselen zonder het gebruik van aanhef, handtekeningen en andere aanvullende informatie. Je kunt de chatapp hierdoor met iedereen gebruiken. Heeft iemand Flow niet geïnstalleerd, dan ontvangen ze simpelweg een korte e-mail.

Flow is gemaakt door het Outlook-team. De app moet een manier bieden om snel e-mailgesprekken te voeren met mensen die belangrijk voor je zijn. Daarbij beschrijft Microsoft de volgende functies:

  • Gebruik Flow met iedereen. Het is e-mail. Bereik iedereen met een e-mailadres. Alle gesprekken tussen jou en anderen worden ook bewaard in Outlook. Je kunt Flow en Outlook naast elkaar gebruiken om deel te nemen aan dezelfde conversaties.
  • Snelle, soepele, natuurlijke gesprekken. Geen onderwerpregels, aanhef of handtekeningen. Flow is gemaakt voor snelle, lichtgewicht conversaties in real-time.
  • Richt je op wat belangrijk is. Alleen gesprekken gestart in Flow en de reacties zijn te zien in Flow, niet je gehele inbox. Richt je op de belangrijkste, persoonlijke gesprekken zonder ruis.

Het is nog onbekend wanneer Flow zal verschijnen. Als Microsoft echter al de promotionele website aan het voorbereiden is, kan het niet heel lang duren totdat de app verschijnt.

Chatapps zijn bekend terrein voor Microsoft: zo was het techbedrijf verantwoordelijk voor het vroeger populaire MSN Messenger. VoIP-app Skype is bovendien in handen van Microsoft en bevat ook een chatcomponent.

Microsoft bracht eerder dit jaar een officiële Outlook-app voor iOS uit, gebaseerd op het eerder overgenomen Acompli.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 12:55
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.