Fabrikant gaat Japanse tv-tuner voor iPhone los uitbrengen

Mobiel tv-kijken komt dichterbij, dankzij een tv-tuner die Siano als los accessoire gaat uitbrengen. Het ondersteunt meerdere standaarden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

1-seg-tv-tunerHet is alweer een tijdje geleden dat we schreven over een Japanse tv-tuner van operator Softbank. In Japan heeft 90 procent van de recente telefoons een tv-ontvanger, dus waarom niet eentje voor de iPhone? Als niet-Japanner had je er echter weinig aan, omdat westerse tv-standaarden niet worden ondersteund. Siano Mobile Silicon heeft nu besloten om de tv-ontvanger ook als los accessoire uit te brengen.

De originele tv-tuner werkte alleen met de Japanse ISDB-T One Seg televisie-broadcastingstandaard. De nieuwe ‘TV & Battery’ van Siano werkt met meerdere standaarden en ziet eruit als een visitekaartje in de vorm van een iPhone. Binnenin zit Siano’s mobiele tv-chip en een Wi-Fi-chip van Marvell Technology Group. Je kunt de iPhone met een kabeltje aansluiten op de ‘TV & Battery’ om te kunnen laden.

japan_tunerDat kabeltje is niet nodig om te kunnen tv-kijken. Je maakt via Wi-Fi verbinding met de tuner en stopt het accessoire vervolgens weg in je borstzakje of tas. Je kunt daarna drie uur lang tv-kijken.

Siano is volgende week aanwezig op Mobile World Congres in Barcelona. EE Times heeft een flink verhaal gemaakt over het accessoire, inclusief een analyse of mobiel tv-kijken buiten Japan wel zal aanslaan en mobiel tv-kijken in de metro van Tokio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.