Navigatie op de iPhone: xGPS krijgt gesproken instructies (jailbreak)

xGPS krijgt als eerste navigatie-oplossing voor de iPhone de beschikking over gesproken aanwijzingen. Voorlopig alleen in het Engels en nog niet perfect.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xGPSEr is voortgang geboekt bij xGPS voor de iPhone: de navigatiesoftware werkt best aardig: je kunt een route invoeren en daarna op basis van Google Maps navigeren. De kaart beweegt met je actuele locatie mee en draait ook wanneer je een bocht neemt. De software toont zelfs je huidige snelheid. Maar één ding ontbreekt nog om het tot een volwaardige oplossing te maken: gesproken instructies. De makers van xGPS staan op het punt om het te realiseren, zo blijkt uit een nieuw YouTube-filmpje.

Het is de eerste keer dat het bij kaart- of navigatiesoftware voor de iPhone is gelukt om spraakinstructies te geven tijdens het rijden. De spraakengine legt in het Engels uit wat je moet doen. Wat nog wel moet verbeteren is de uitspraak van typisch Engelse straatafkortingen zoals Rd, Blvd, Pkwy en de vier windrichtingen (maar eerlijk gezegd: moet het zo perfect inclusief straatnaam, is “linksafslaan” niet gewoon voldoende?).

Wat de ontwikkelaars ook nog willen doen, is instelbaar maken op welke afstand je een gesproken aanwijzing krijgt. Op dit moment krijg je op 400 en op 20 meter voor een bocht te horen welke actie je moet ondernemen.

Voor wie helemaal niet op gesproken aanwijzingen zat te wachten: in xGPS 1.2 beta is het nu ook mogelijk om tijdens het navigeren gelijktijdig naar muziek te luisteren. Er is ook een dag/nacht-modus geïmplementeerd, maar dat was haastwerk: het werkt alleen overdag.

Installeren: Voeg de volgende repo toe aan Cydia: http://cydia.xwaves.net (nu nog versie 1.1)
Via: iPhone-GPS

Laatst hebben we nog een serie screenshots van xGPS 1.1 gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:20
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen Navigatie, xgps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.