f0recast maakt jailbreaken nu ook makkelijker op de Mac (jailbreak)

iH8sn0w heeft in samenwerking met AriX een Mac OS X versie van zijn jailbreaktool f0recast beschikbaar gemaakt. Met behulp van de tool kun je eenvoudig achterhalen of jouw iPhone of iPod Touch te jailbreaken en unlocken is.

Zojuist heeft iH8sn0w in samenwerking met Ari Weinstein (@AriX) een Mac OS X versie van zijn populaire jailbreaktool f0recast beschikbaar gesteld. De tool is ervoor bedoeld om er eenvoudig achter te komen of je iPhone of iPod Touch te jailbreaken en unlocken is. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, kun je in één oogopslag ook meteen zien met welke behulp van welke software je eventueel kunt unlocken en of je jailbreak wel of niet tethered zal zijn. Daarnaast worden je huidige firmwareversie, de versie van je baseband (modemfirmware), de versie van je bootloader en je serie- en modelnummer getoond.

Verklarende woordenlijst

  • Blacksn0w: blacksn0w is de unlock ontwikkeld door Geohot voor de 05.11.07-baseband van de iPhone 3G en iPhone 3GS. De unlock is beschikbaar in Cydia via de repository http://blackra1n.com/
  • SHSH-gegevens: de zogenaamde SHSH-blobs zijn de verschillende bestanden die samen de voor jouw iPhone 3GS of 3e generatie iPod touch persoonlijke handtekening van Apple vormen. Als je deze handtekening eenmaal hebt opgeslagen, bijvoorbeeld op de server van Saurik (de maker van Cydia), dan kun je deze handtekening blijven gebruiken om te herstellen naar de firmware waar je deze handtekening van hebt – ook als Apple zelf deze firmware niet meer signeert. Meer informatie kun je vinden in ons artikel over Saurik’s Firmware Signature Server. Als je jouw persoonlijke handtekening (SHSH-gegevens) van een bepaalde firmwareversie op hebt geslagen, kun je met behulp van onze handleiding herstellen naar deze firmware.
  • Tethered-jailbreak: de term tethered heeft in deze context niets te maken met het delen van de internetverbinding tussen een iPhone en een desktop-computer. Een Tethered-jailbreak wil zeggen dat de iPhone of iPod steun nodig heeft tijdens het opstarten van een gejailbreakt bestandssysteem van een ander apparaat (om code te kunnen injecteren). In de praktijk betekent dit dat je blackra1n of redsn0w telkens moet gebruiken als je de iPhone of iPod Touch opnieuw op wilt starten. Je kunt in dat geval ook overwegen om een iDongle aan te schaffen.
  • Ultrasn0w: Ultrasn0w is de unlock van het iPhone Dev Team voor baseband 04.26.08 die standaard geleverd werd met firmware 3.0 en 3.0.1. Je kunt ultrasn0w downloaden via Cydia door de repository repo666.ultrasn0w.com toe te voegen en vervolgens te zoeken op ultrasn0w.
  • Untethered-jailbreak: dit is de jailbreak die we het liefst zien, waarvoor geen hulp van een ander apparaat nodig is tijdens het opstarten. Voor een untethered-jailbreak is het vereist dat de chain of trust tijdens het eerste stadium van het opstartproces (de bootrom) gebroken wordt.
Om gebruik te maken van f0recast heb je iTunes v9.0 of hoger nodig. Meer informatie over f0recast kun je vinden op de website van iH8sn0w. Je kunt de software ook direct downloaden voor Mac OS X of Windows.
De reacties zijn niet bedoeld om advies te vragen over de (on)mogelijkheden op het gebied van het jailbreaken en unlocken van jouw specifieke iPhone of iPod Touch en zijn daarom bij dit artikel gesloten. Je kunt met dergelijke vragen terecht op het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 0:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ih8sn0w, jailbreak, mac os x, tethering, unlock, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.