Expositie in Hamburg zet iPhone-ontwerper Jonathan Ive in schijnwerper

In Hamburg is op het moment een expositie te vinden over industrieel ontwerp, met het werk van iPhone-ontwerper Jonathan Ive als middelpunt.

Jonathan IveIn het Museum für Kunst und Gewerbe in Hamburg is op het moment een expositie te vinden die ook voor iPhone-bezitters interessant kan zijn. Onder de naam Stylectrical laat het museum zien hoe industrieel ontwerp over de jaren is veranderd, met als leidraad hier doorheen veel werk van Jonathan Ive. Deze man is al geruime tijd Senior Vice President van Apple’s Industrial Design-tak en daarmee verantwoordelijk voor de ontwerpen van de iPhone en iPad.

In de expositie zijn zo’n 300 ontwerpen te zien, waarvan de helft van Apple’s hand komt. Het museum probeert op chronologische wijze te laten zien hoe Apple-producten over de jaren zijn geëvolueerd in wat ze nu zijn. Naast deze veranderingen legt het museum de mogelijke inspiraties en gemaakte concessies. Naast het werk van Ive besteedt het museum ook aandacht aan een aantal andere ontwerpers, waaronder Michele De Lucchi, Tobias Grau, Hans Gugelot en Herbert Hirche.

Mocht je een vakantie naar Duitsland in de planning staan voor het einde van het jaar, dan kun je de expositie in je agenda zetten: afgelopen weekend trapte het museum de show af, die tot 15 januari 2012 zal duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 10:59
Categorie iDevices
Onderwerpen jonathan ive, museum, ontwerp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.