Sprint verbiedt medewerkers te praten over iPhone 5

Sprint heeft een memo rondgestuurd aan het personeel, waarin ze verbieden om te speculeren over de iPhone 5. Medewerkers moeten reageren met de zin: "geen commentaar".

iphone 5 conceptDe Amerikaanse operator Sprint heeft een memo rondgestuurd onder het personeel, waarin ze de opdracht krijgen om niet te speculeren over de iPhone 5. Mocht het onderwerp toch ter sprake komen in gesprekken met klanten, dan is “geen commentaar” de enige toegestane reactie. Momenteel is de iPhone bij twee Amerikaanse operators te koop: AT&T en Verizon. Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple dit wil uitbreiden naar Sprint, een operator met een CDMA-netwerk. Dat zou dit najaar moeten gebeuren. “Een recent artikel in de Wall Street Journal beweert dat Sprint de iPhone 5 krijgt”, is in de memo te lezen. “Krijg je de vraag van een klant of praat je met vrienden of familieleden, dan moet je elk commentaar over de iPhone uit de weg gaan en simpelweg zeggen: geen commentaar”.

Mocht je toch een directe vraag van een klant krijgen, dan is een: “Ja, ik zag een aantal van deze artikelen, maar ik heb geen informatie daarover” ook toegestaan. Sprint-verkoopmedewerkers krijgen ook de opdracht om klanten naar het persberichtenoverzicht van Sprint.com door te sturen als ze willen weten hoe het ervoor staat. Een maand geleden bleek dat Sprint-engineers zich voorbereiden op de iPhone 5. Ook zocht Sprint afgelopen mei een iPhone-technicus, die op het hoofdkwartier van de operator in Kansas City zou gaan werken.

De uitbreiding naar Sprint zal niet zo’n grote impact hebben als de invoering van de CDMA-iPhone bij concurrent Verizon. Sprint heeft 52 miljoen klanten, veel minder dan operator Verizon die met 106 miljoen op de eerste plaats staat. AT&T heeft 99 miljoen klanten. Bij de Nederlandse operators heeft alleen KPN ooit een dergelijke memo rondgestuurd (in 2008), omdat de verhalen over het verkopen van de iPhone de spuigaten uitliepen. Wat de iPhone 5 betreft: vorige week gingen geruchten dat Apple’s vaste reclamebureau bezig is met het maken van spotjes voor een reclamecampagne. Het productieschema daarvan begint pas in de eerste week van oktober.

sprintfeed

De afbeelding bij dit artikel is een iPhone 5-concept van Guilherme Schasiepen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 10:57
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.