Europese lancering van iPad officieel vertraagd met 1 maand

Apple heeft de Europese lancering van de iPad officieel verschoven met een maand. Eind mei komt de iPad pas beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

apple ipadApple heeft officieel aangekondigd dat de officiële lancering van de iPad met een maand wordt vertraagd. Als verklaring geven ze aan, dat er een “verrassend sterke vraag in de VS” is geweest. Daardoor kan de iPad niet tijdig worden geleverd. Eind mei is nu de officiële datum waarop de iPad in landen als Duitsland, Frankrijk en Italië in de verkoop gaat. Aanvankelijk werd eind april genoemd als lanceermoment. De pre-orders gaan op 10 mei 2010 van start. Dan zal Apple ook pas de officiële prijzen in euro’s bekendmaken.

Apple maakte daarnaast bekend dat er in de eerste week na de lancering meer dan 500.000 iPads zijn verkocht, maar dat de vraag zo hoog is dat men waarschijnlijk binnen een paar weken door de voorraad heen is. Inmiddels zou het 3G-model van de iPad, die voor Amerikanen nog steeds vanaf eind april verkrijgbaar zal zijn, al door veel mensen zijn besteld.

In een reactie aan iPad Planet heeft Apple Nederland laten weten dat er nog geen datum voor de Nederlandse iPad-release is vastgesteld. Dit betekent dus dat de internationale iPad-lancering vooralsnog beperkt zal zijn tot de eerder aangekondigde landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Via: MacNN, ook met dank aan alle (supersnelle) tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2010, 19:59
Categorie Providers
Onderwerpen bellen, levering, sip, spraak, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.