Europeanen kopen het liefst de duurste of goedkoopste iPad 2

Het duurste en goedkoopste model van de iPad 2 zijn het meest populair, blijkt uit een onderzoek van Bureau Context in West-Europa. Ook kiest 80% van de tabletkopers voor een iPad in plaats van een Xoom, Galaxy Tab of ander model.

ipad 2 meer landenEr zijn meer dan tien uitvoeringen van de iPad 2. Met twee kleuren, drie opslagcapaciteiten, met en zonder 3G en speciale uitvoeringen voor het CDMA-netwerk is de keuze enorm. Het meest populaire model uit Apple’s assortiment blijkt tevens de duurste: de 64GB iPad 2 met 3G-functie is bij 33% van de iPad-kopers favoriet. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Context in West-Europa. Meer dan de helft van de iPad-gebruikers kiest voor het duurste of goedkoopste model.

De goedkoopste 16GB iPad Wi-Fi wordt aangeschaft door 22% van de kopers, dus in totaal zijn het dure en goedkope model goed voor 55%. Als je denkt dat mensen het liefst voor de ‘veilige’ middenweg kiezen, heb je het dus mis. Ook bleek dat 80% van de tablets die in West-Europa zijn verkocht een iPad was. Dit komt overeen met een Nielsen-rapport van vorige week, waarbij onderzoek was gedaan in de VS. Nielsen stelde vast dat tabletkopers in 82% van de gevallen voor een iPad kiezen. De Samsung Galaxy Tab (4%) en Motorola Xoom (2%) bleken veel minder populair.

Terug naar het onderzoek in West-Europa, uitgevoerd door Context: daaruit blijkt dat Android wel degelijk aan een opmars bezig is, want het voorgaande kwartaal was de iPad nog goed voor 85% van de tabletaankopen. Context denkt dat minder prominent aangeboden tablets zoals de Acer iconia het beter zullen doen dan de Xoom of de Galaxy Tab. Tot minstens het eind van het jaar houdt Apple nog de eerste positie, denkt Context.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2011, 18:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen europa, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.