Eerste wachtende in de rij voor iPhone 4S: kamperen als publiciteitsstunt

De eerste wachtende staat in de rij voor de iPhone 4S. Rob Shoesmith kwam eerder in de publiciteit omdat hij kampeerde voor een iPhone 5. Nu heeft hij zijn tentje met gratis spullen verplaatst naar Covent Garden in Londen, waar hij de eerste hoopt te zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rob-shoesmith-iphone-4sRob Shoesmith kwam in juli in het nieuws, omdat hij als eerste zijn tentje had opgezet bij een Apple Store, in afwachting van de iPhone 5. Het bleek een publiciteitsstunt van een app-ontwikkelaar te zijn, waarbij Rob zoveel mogelijk gratis spullen (en publiciteit) probeerde te krijgen. Inmiddels is het drie maanden later en is Rob opnieuw aan het kamperen, deze keer voor de iPhone 4S.

De website iDB had een interview met Rob, die zijn tent heeft opgezet bij de Apple Store Covent Garden in Londen. Het doel is om te kamperen, zonder zelf een cent uit te geven. Tot nu toe zijn er 150 bedrijven geweest, die Rob gratis spullen hebben gegeven. Via Twitter-account @shoesmith81 en het YouTube-kanaal RobertShoesmith houdt Rob zijn fans op de hoogte.

Afgelopen dinsdagochtend 10:00 uur ‘s ochtends Engelse tijd begon Rob met zijn tweede marathon-kampeeractie. De iPhone 4S was toen nog niet eens aangekondigd. Hij heeft meer dan genoeg spullen om de komende dagen door te komen. Van slapen komt niet veel vanwege de herrie op straat en het blijkt een moeilijk bestaan, zo alleen in een tentje op straat. Door de ervaringen overweegt Rob om in de toekomst daklozen te gaan helpen. Tegelijk is het ook een ongelooflijke ervaring: Rob heeft contact gelegd met honderden mensen, zijn blik op bepaalde zaken is ingrijpend veranderd en hij heeft ervaringen opgedaan die hij niet meer snel zal vergeten. Wat de iPhone 4S betreft is Rob wat teleurgesteld: Apple had meer kunnen bieden.

Momenteel is Rob nog de enige in de wachtrij. Voor zover wij weten zijn er in de VS nog geen wachtrijen gevormd bij één van de vele Apple Stores. Over publiciteit heeft Rob niet te klagen, maar hoeveel mensen zouden weten dat hij de hele stunt uithaalt om zijn werkgever, app-ontwikkelaar MEDL Mobile, op de kaart te zetten?

UPDATE – Rob blijkt toch niet de eerste. Twee personen achter Jailbreakcon (voormalig MyGreatFest, zie onze verslaggeving) blijken sinds vrijdag 7 oktober ook al te bivakkeren bij de Apple Store op Regent Street, London. Je kunt ze volgen op Twitter: @flawlessfox en @Daniel277. Hieronder vind je een video van beide mannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2011, 18:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 4s, londen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.