Romo: een smartphone-robot met iPhone-apps

Romo is een smartphone-robot, die binnenkort via Kickstarter gerealiseerd kan worden. Romo is geschikt voor iPhone en Android en gaat 78 dollar kosten voor de eerste investeerders.

romo-robotRomo is een robotje, dat door een iPhone wordt aangedreven. Het is een project van Romotive en is ontsproten aan het brein van Peter Seid en Phu Nguyen. Romo ziet eruit als een tank, waarbij de iPhone op een onderstel met een soort rupsbanden staat. De elektronica wordt aangestuurd door twee motoren, die via de headset-aansluiting van de iPhone werken. Door de instructies op de juiste frequentie af te stemmen bedien je de robot. Er zijn bij de lancering drie apps beschikbaar, voor iOS en Android. Om te bedienen heb je wel een extra smartphone nodig. Romo is niet zomaar een knutselproject: het kan realiteit worden als voldoende mensen erin investeren via Kickstarter.

iphone-romoVoor 78 dollar krijg je Romo en drie apps, maar je zult nog wel tot februari 2012 moeten wachten. Er moet 32.000 dollar worden opgehaald om het project te realiseren.

Wat de drie apps betreft: met RomoRemote kun je de robot via Wi-Fi besturen. Ook kun je live meekijken via de camera van de iPhone. Er is ook een spelletje met de naam Romo Kart, een soort variant op Mario Kart waarmee je langs een digitaal parcours kunt racen. Verder is er een Drag and Drop Programming Module, waarmee je je Robo vanaf de smartphone kunt programmeren. Engadget bracht een bezoek aan Romotive en is helemaal verliefd op het robotje.

Meer info: Kickstarter


Directe link naar filmpje: http://kck.st/om1pPu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2011, 21:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kickstarter, robot, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.