Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Eerste OpenMoko-telefoon

De FIC Neo1973 is de eerst mobiele telefoon op het Linux-gebaseerde OpenMoko-platform. Gebruikers kunnen de telefoon naar wens aanpassen en zelf applicaties schrijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

neo1973.jpgBij iPhoneclub.nl hebben we een zwak voor Linux, vooral als het mobiel is en op de iPhone lijkt. De Neo1973 van FIC is de eerste mobiele telefoon voor consumenten die draait op het open source Linux-platform OpenMoko. Dit nieuwe platform heeft als voordeel dat gebruikers allerlei aanpassingen kunnen doen: functies, interactie met hardware, interface, noem maar op.


Iedereen met een beetje programmeer-ervaring moet in staat zijn om een appicatie voor het OpenMoko-platform te schrijven. De bedoeling is dat de applicatie dan beschikbaar komt voor andere gebruikers en geschikt op elk OpenMoko-toestel. Deze FIC Neo1973 is een quadband GSM/GPRS-telefoon met Bluetooth, die via USB op de pc wordt aangesloten. Voor $350 ben je de eigenaar van dit interessante apparaatje. Op dit moment is de telefoon alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die zelf toepassingen willen maken. De consumentenversie is vanaf september te krijgen via OpenMoko.org.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 maart 2009 om 18:23
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.