Eerste iDev Meetup: donderdagavond 9 juli in Utrecht

Nederlandse iPhone-ontwikkelaars organiseren op donderdagavond 9 juli in samenwerking met iPhoneclub.nl een informele iDev Meetup. Ervaren ontwikkelaars komen bijeen om ervaringen uit te wisselen over ontwikkelen met de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone sdkTwitter bewijst maar eens dat spontane ideeën opeens tot een nieuw evenement kunnen uitgroeien. Nederlandse iPhone-ontwikkelaars lopen al langer rond met het idee om een meetup te organiseren en gisteravond werd daarover de knoop doorgehakt: op donderdagavond 9 juli (vanaf 19.30 uur) is de eerste iDev Meetup in het centrum van Utrecht, bedoeld voor meer ervaren ontwikkelaars. De exacte locatie zal nog bekend worden gemaakt.

De iDev Meetup is een intiatief van de ontwikkelaars zelf, onder andere Robin Speijer, Jelle Prins, Paul van Dijk, Gregor Biljardt en anderen. iPhoneclub schiet daarbij te hulp als spreekbuis voor aankondigingen en om de inschrijvingen van de iDev Meetup te coördineren.

Wat de initiatiefnemers graag zouden willen tijdens deze eerste informele bijeenkomst, is dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Het moet een bijeenkomst worden voor ervaren developers, mensen die al langere tijd bezig zijn met het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone en daarover ervaringen willen uitwisselen. Dat gebeurt nu al volop in Twitter, maar het is wel zo leuk om mensen eens in levenden lijve te ontmoeten. We beseffen dat er ‘iPhone-ontwikkelaars’ zijn die zich nog aan het oriënteren zijn of zich om andere reden als ontwikkelaar hebben aangemeld. Vandaar dat we een criterium hebben bedacht om de echte ontwikkelaars te kunnen onderscheiden van de aspirant-ontwikkelaars: je moet minstens één applicatie via de App Store hebben uitgebracht. Volgens de statistieken van de Nederlandse website Appsstore.nl zijn er ongeveer 100 Nederlandse ontwikkelaars actief in de App Store, die samen iets meer dan 200 applicaties hebben uitgebracht. Belgische ontwikkelaars zijn op de bijeenkomst natuurlijk ook van harte welkom.

Als je een applicatie via de App Store hebt gepubliceerd, kun je je meteen inschrijven met het formulier hieronder. Is je applicatie wegens omstandigheden nog niet in de App Store aanwezig (bijvoorbeeld door een langdurig goedkeuringstraject bij Apple), dan kunnen we per individueel geval een uitzondering maken.

Omdat we geen idee hebben hoeveel mensen zich zullen aanmelden zullen we de exacte locatie per e-mail aan alle inschrijvers bekendmaken zodra we zicht hebben op het aantal inschrijvingen (maar het zal gegarandeerd in het centrum van Utrecht zijn). Bij een groep die groter is dan 40 personen kunnen we niet zomaar bij een café binnenvallen, maar gaan we op zoek naar een zaaltje. Geef in het formulier dus een geldig e-mailadres op, zodat we de aanmelders tijdig op de hoogte kunnen stellen van de exacte locatie. Denk vooraf ook even goed na of je op donderdagavond 9 juli tijd hebt om langs te komen, want het zou natuurlijk jammer zijn als een groot deel van de aanmelders niet komt opdagen. Voor alle duidelijkheid: de e-mailadressen worden na de meetup meteen weer vernietigd; we zullen je dus niet lastigvallen met ongewenste e-mail.

Als deze eerste iDev Meetup een succes blijkt te zijn, dan kunnen we in de toekomst uiteraard kijken hoe en of we het event op meer regelmatige basis gaan organiseren met eventueel een soepeler toelatingsbeleid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 1:07
Categorie Apps
Onderwerpen meetup, ontwikkelaars, utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.