Eerste experimenten met koppelverkoop: ‘gratis’ telefoons in België

De eerste twee winkelketens in België gaan experimenteren met koppelverkoop: hotgsm.be geeft gratis toestellen bij een abonnement weg en The Phone House verkoopt een mini-pc met korting als een klant meerdere diensten afsluit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gratis gsmThe Phone House en de online winkel hotgsm.be zijn al begonnen met de verkoop van gratis gsm’s in België. Beide winkels wachten de aanpassing op de wet op de koppelverkoop niet af. Op 23 april verklaarde het Europese Hof van Justitie dat de Belgische wet op koppelverkoop strijdig is met Europese regelgeving. De meeste winkels nemen het zekere voor het onzekere en wachten tot de Belgische wetgeving is aangepast. Maar The Phone House en hotgsm.be slaan meteen hun slag. Hotgsm.be verstuurde vandaag een persbericht dat ze gratis gsm’s weggeven bij een betaald abonnement. Alle toestellen tot €100 zijn vanaf nu gratis verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. The Phone House verkoopt een mini-pc met korting, waarbij de prijs lager wordt naarmate je meer diensten koopt, zoals verzekeringen en internetabonnementen. De operators in België staan te popelen om ook met koppelverkoop te experimenteren.

Uit België komen nog andere berichten, namelijk over de verkoop van de iPhone 3G S. Onze tipgever die bij Mobistar Ninove langsging, kreeg te horen dat de releasedatum inderdaad de 26e juni zal zijn, maar dat het ook deze keer weer gaat om een beperkt aantal stuks per winkel. Geïnteresseerden kunnen zich alvast op een intekenlijst laten zetten.

Meer info: Nieuwsblad.be (gratis gsm’s) en hotgsm.be (over koppelverkoop)
Tipgevers: Joachim en Jonas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, gratis, phone house, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.