DVD Jon vindt methode voor gratis activatie iPhone

De bekende open-source-activist DVD Jon claimt een methode te hebben gevonden om de iPhone te activeren zonder dat hiervoor een AT&T-abonnement voor afgesloten hoeft te worden. Het zelfgeschreven programma draait om drie wijzigingen en een aanpassing in het hostbestand.

DVD Jon (echte naam Jon Lech Johansen), die vooral bekend is geworden van het kraken van de dvd-beveiliging (DeCSS) en het drm-vrij maken van iTunes- en Windows Media-muzieknummers claimt nu ook een methode te hebben gevonden om een compleet nieuwe iPhone te activeren zonder dat hiervoor een AT&T-abonnement of een prepaid-kaart hoeft te worden aangeschaft. Hiermee is de iPhone te gebruiken als (luxe) iPod en Wi-Fi-browser.

DVD Jon heeft zelfs al een eigen Phone Activation Server klaar; een applicatie waarmee je de iPhone kunt laten geloven dat deze (legaal) geactiveerd is. DVD Jon wil zijn geheim nog niet helemaal prijsgeven en noemt drie magische iTunes-codes die in combinatie met een aangepast host-bestand (127.0.0.1 albert.apple.com) en de Phone Activation Server moeten worden gebruikt. Van het Phone Activation Server-programma is de broncode ook beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2007, 7:29
Categorie Providers
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.