Gerucht: T-Mobile gaat iPhone in Duitsland aanbieden

T-Mobile zal morgen gaan aankondigen dat zij de exclusieve overeenkomst voor de iPhone in Duitsland hebben. Hiermee zal T-Mobile de eerste Europese aanbieder zijn. Er zijn nog weinig extra details bekend, maar wel dat 1 november als introductiedatum wordt genoemd.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile gaat iPhone in Duitsland verkopenT-Mobile zal morgen (woensdag 4 juli 2007) aankondigen dat zij de exclusieve aanbieder van de iPhone in Duitsland gaat worden, zo meldt de Duitse krant Rheinische Post. Er zijn nog weinig details over de overeenkomst bekend, maar wel dat de introductiedatum 1 november 2007 gaat worden voor een bedrag van 450 euro, zonder te specificeren om welk model het gaat. Ook is nog niet bekend of het om een iPhone met EDGE of UMTS/HSDPA gaat.

Op het hoofdkantoor van het Britse telefoonconcern Vodafone wisten ze het tot voor kort zeker: Europa’s grootste mobiele operator was de enige aanbieder die de iPhone op de markt kan brengen. De Rheinische Post heeft echter uit ondernemerskringen gehoord, dat T-Mobile het contract voor Duitsland heeft binnengesleept. Om Apple over de streep te trekken zou T-Mobile in de laatste seconde nog water bij de wijn hebben gedaan. De weinig verrassende reactie van T-Mobile is vooralsnog: “Geen commentaar”. Ook bij Vodafone wil niemand reageren.

Eerder werd al gespeculeerd dat Apple in Europa niet het één-partner-beleid zal hanteren, zoals in de VS. Door de grote macht in de Europese markt was Vodafone tot nu toe favoriet, ook bij analisten. Zij denken dat het aanbieden van de iPhone in ieder geval zichzelf gaat terugbetalen. Niet alleen bij de operator, maar ook bij andere toestelfabrikanten die luxere telefoons in een hoger prijssegment kunnen verkopen.

Natuurlijk wordt er – geheel volgens Europese traditie – alweer geklaagd over monopolisme en gebrek aan vrije keuze: consumentenorganisaties vinden dat klanten zelf hun aanbieder en tariefplan moeten kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:56
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.