Dustcloud: lasergamen op straat met Bluetooth-pistolen voor je iPhone

Het nieuwe Kickstarter-concept Dustcloud tilt lasergamen naar een nieuw niveau: altijd, overal en met iedereen spelen dankzij simpele Bluetooth-pistolen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

DustcloudGamen op je iPhone of iPad is voor veel mensen een razend populaire bezigheid. Dat kan tegenwoordig al met losse controllers, zoals de Moga Ace Power, die we onlangs op iPhoneclub reviewden. Dustcloud is een nieuwe conceptgame die het weer anders aanpakt en het idee van lasergamen en paintball op een geheel nieuwe manier bekijkt. Je hebt je iPhone wél nodig, maar je speelt de game in het echt, op straat of op het werk bijvoorbeeld. Met speciale Bluetooth-pistolen die je koppelt aan je iPhone en makkelijk mee kunt nemen. Het idee is namelijk dat je het altijd, overal en met iedereen kunt spelen. Offline en online.

In Dustcloud speel je met kleine witte ontvangers in de vorm van een pistool, die je via Bluetooth aan je iPhone koppelt. Deze Dusters registreren met behulp van RF-signalen of je geschoten wordt of zelf geschoten hebt. Daarmee schakel je de Duster van je tegenstander uit of wordt je uitgeschakeld. Schieten doe je met Speks, virtuele kogels waarvan er zes in je magazijn zitten. Met behulp van gekleurde LED’s op de bovenkant van je pistool kun je zien hoeveel kogels je nog hebt. Met de trigger aan de zijkant vuur je kogels af. Als je iemand ‘raakt’ levert dat kogels op, word je zelf geraakt dan verlies je kogels. Net zolang tot je bent uitgeschakeld.

Als je offline speelt kosten de Speks niets, maar wie online speelt betaalt wel voor zijn kogels. Ook kun je kogels winnen als je een tegenstander neerschiet of uitschakelt. Verder is het spel helemaal gratis. De Dusters communiceren met je iPhone om statistieken aan de Geo-Combat app door te geven. Dit gebeurt via het energiezuinige Bluetooth Low Energy, dus je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je accu snel wordt leeg getrokken. Als je online speelt, worden alle speldata en -statistieken opgeslagen in de Dustcloud. Momenteel heb je een uitnodiging nodig om hieraan te kunnen deelnemen.

Wie nu meteen aan de slag wil moet nog even geduld hebben. Om het idee ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, proberen ontwerper Howard Hunt en zijn team om binnen 35 dagen 100.000 dollar op te halen. Momenteel is er via een Kickstarter-campagne al zo’n 17.000 dollar opgehaald.

Meer informatie: The Dustcloud Blog

Via TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Categorie Accessoires
Onderwerp cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.